Van Gent Finaleweken: Lunteren niet doortastend genoeg

12 mei 2018 om 19:17 Sport/sport

LUNTEREN ,,Het is eigenlijk het liedje van de laatste tijd. Wij zijn niet doortastend genoeg. En dan kun je thuis met 0-2 van VSCO verliezen'', weet Bart Schreuder.

,,Ik vond dat de eerste helft op zich goed was van Lunteren. Zeker in de beginfase hadden wij via Jeffrey van den Brink en Jorn Mocking hele goede kansen. Ook daarna kwamen zij amper bij ons doel. In feite was er niet veel aan de hand. Alleen creëerden wij te weinig. Dat je een Thom Rijnders en Jos van Roekel vanwege blessures moet missen, helpt dan ook niet.''

,,Na de rust kwam VSCO beter in de wedstrijd'', had Schreuder gezien. ,,Via een vrije trap (Gert Schreurs) kwamen zij op 0-1. Freek van Wijk kreeg nog een kans. Wij voetbalden tot 30, 20 meter voor het doel goed. Daarna was het niet doortastend genoeg. Ontbreekt net de individuele actie of het voor de man komen.''

In de laatste minuut betekende een eigen doelpunt van Kevin Hazeleger (op archief foto) de definitieve beslissing. In deze gelijkwaardige tweede klasse, staat de nummer vijf FC Horst maar zes punten voor op PD kandidaat OWIOS. Lunteren is theoretisch ook nog niet veilig. ,,Dat klopt. Dan zouden de ploegen onder ons allemaal de resterende wedstrijden moeten winnen. Wij moeten zaterdag tegen Renswoude. Daar maar minimaal gelijkspelen. Dan is het definitief klaar'', besluit Bart Schreuder.