DTS-Ede jo13-2
DTS-Ede jo13-2 Henriëtte Menting

Een heel bijzonder team bij DTS-Ede de jo13-2.

Sport Deel je nieuws

Bij DTS speelt een heel bijzonder team.
Een team dat bestaat uit 7 jongens en 7 meiden.  

De jongens en meiden hebben in het begin erg aan elkaar moeten wennen. 
Na een paar maanden intensief trainen begon het team te groeien tot een eenheid. Inmiddels is het een echt team waar veel tegenstanders moeite mee hebben. 

De dames in dit team weten iedere tegenstander te verbazen met hun felle en goede spel. 
Fysiek zijn ze vaak sterker in de duels dan hun directe tegenstander. Technisch zijn ze ook erg goed en kunnen ze regelmatig hun tegenstander passeren en/of uitschakelen. 
Onze keeper is ook een dame die wekelijks op een hoog niveau staat te keepen.

Niet alleen binnen DTS zijn de dames opgevallen maar ook daarbuiten. 
De KNVB heeft een aantal dames al een paar keer uitgenodigd. Maar ook Heerenveen, Twente, ajax, Feyenoord en Pec Zwolle hebben al mogen genieten van hun voetbal en keepers werk. 

Begin van dit seizoen werd dit team nog uitgelachen. “Want het zou nooit werken zoveel meiden in 1 team. “
Het tegendeel is keer op keer bewezen. 
Wat een groot compliment is voor het hele team. 
Als je kijkt naar de tegenstanders die ze hebben gehad. Tegenstanders die een aantal jaar ouder zijn (soms was het verschil 5 jaar), in een hoger team spelen en groter zijn. Allemaal weten ze nu wie de jo13-2 is. En wie de dames zijn. 


Samen met de jongens is dit een echt team geworden. Op de trainingen spatten de vonken er regelmatig vanaf. Op deze manier pushen de jongens en meiden elkaar naar een steeds hoger niveau. En dat vertaalt zich regelmatig naar voetbal van een erg hoog niveau op zaterdag. 

Voor de dames is het erg belangrijk dat ze volgend seizoen ook op een niveau kunnen voetballen dat bij hun past. Ze hebben laten zien dat ze niets onder doen voor de jongens en vaak beter zijn. Dan hoor je ook in het hoogst mogelijke team te spelen bij de jongens. 

Voor eenieder die twijfelt over dames die voetballen bij de jongens. Ik nodig jullie van harte uit om te komen kijken hoe dit team samen speelt (corona proof). En je mag ons altijd uitnodigen voor een wedstrijd.

Dit team bestaat uit:
Yara Menting(k), Ceyda Çevik, Izabel Koot, Yasmine Benahmed, Faya Reemst, Marley Stijf, Naz Togrul, Guus Melgers, Dylan Weij, Daan Wagteveld, Stan Kampert, Tim van der Peet, Levi van den Brink, 
Luc Aangeenbrug.

Trainers:                                                      Leider:
Driekus Fluit             Maiko Holman            Stefan Weij

advertentie