SDS '55 kon deze keer niet scoren.
SDS '55 kon deze keer niet scoren. Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: SDS '55 blijft derdeklasser

26 mei 2018 om 18:30 Sport/sport Finaleweken 2018

WEKEROM SDS '55 blijft ondanks een 1-0 nederlaag bij VIOS Vaassen toch derdeklasser.

,,Ik heb vanmiddag weer het oude SDS '55 gezien. Er werd echt om elke meter gestreden. Omdat de thuisclub de punten ook nodig had werd het een mooie en felle wedstrijd", opende SDS '55 trainer Marcel van der Hoop.

De thuisclub dacht nog een kans te hebben op nacompetitievoetbal maar Hoevelaken (winst op Otterlo 2-0) ging met de prijs lopen.

,,Natuurlijk werd er veel op de mobieltjes gekeken naar de andere uitslagen. Maar ik heb me beziggehouden met de wedstrijd. Kort voordat we wilden vertrekken bleek Arie de Jager om persoonlijke redenen niet mee te kunnen. Daar tegenover kon ik eventueel wel beschikken over Donovan Rijlaarsdam. Hij heeft het laatste kwartier, waarin we probeerden op gelijke hoogte te komen, nog mee gedaan", vervolgde de trainer.

Binnen tien minuten kwam SDS al op een 1-0 achterstand. Het was Dennis de Jong die de 1-0 liet aantekenen.

,,Dat was ook de ruststand. In de tweede helft hebben we de rug gerecht. Meerdere kansen ontstonden. Zo werd een doelpoging van Martien van den Berg van de doellijn gehaald. Een schot van John van Dreven ging rakelings langs", keek Van der Hoop terug.

In de slotfase speelde SDS '55 alles of niets. Het werd niets met een klein gouden randje.

,,Een dubbel gevoel na een nederlaag. Maar omdat Stroe en vv Barneveld geen punten pakten verlengen wij het derdeklasser schap. Het was een moeilijk en lastig seizoen. Maar uiteindelijk overheerst bij de groep en mij het mooie gevoel dat SDS het als collectief heeft gered", sloot Marcel van der Hoop al met al tevreden af.

SDS '55 beëindigde het seizoen 2017/2018 op de tiende plaats. De ploeg behaalde 27 punten uit 26 wedstrijden.