Van Gent Finaleweken: Advendo'57 sluit goed af

26 mei 2018 om 17:56 Sport/sport Finaleweken 2018

EDERVEEN Advendo'57 heeft de competitie goed afgesloten. Bij Zelos werd met 2-6 gewonnen. De Ederveners eindigen de competitie op plaats zes.

,,Een mooie afsluiting'', aldus Jan Fluit, die over de start minder tevreden was. ,,We stonden binnen vijf minuten met 2-0 achter (twee keer Gijs Koehorst). Daar hebben wij blijkbaar een patent op. Ik vond het ook vervelend voor doelman Gerwald Ursinus. Omdat hij het hele seizoen heeft meegetraind, liet ik hem de laatste wedstrijd keepen.''

,,Hoewel Zelos nog een paar kansen kreeg, herstelde Advendo zich. ,,Wij kregen legio kansen. Raakten in totaal vijf keer paal en lat. Ongelooflijk. Gelukkig scoorde Jaap van Doorn nog voor de rust twee keer op aangeven van Marien van Roekel: 2-2.''

,,In de tweede heeft bracht Martijn van den Dikkenberg de stand al snel op 2-3. Met nog drie doelpunten van de uitblinkende Marien van Roekel werd het 2-6. Ook Rik Kelderman (op archief foto) speelde echt sterk. Positief was ook dat Peter Roks zijn eerste hele wedstrijd speelde en dat goed deed. Ook Nico van Roekel maakte na 2,5 jaar blessureleed zijn rentree met 25 minuten speeltijd.''

,,Ik denk dat we al met al tevreden mogen zijn over dit seizoen. Een aantal eigen spelers heeft zich goed ontwikkeld. Met Roks en Van Roekel erbij, gaan we de lat voor volgend jaar hoger leggen'', besluit Jan Fluit.