Doelman Yilmaz scoorde nu als veldspeler de 3-3.
Doelman Yilmaz scoorde nu als veldspeler de 3-3. Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: FC Jeugd strand in zicht van de haven

27 mei 2018 om 17:02 Sport/sport Finaleweken 2018

EDE FC Jeugd behaalde bij het sterke APWC in Amersfoort een 3-3 gelijkspel.

,,Vanaf november zijn we ongeslagen gebleven. Uiteindelijk zien we de nacompetitie uit het zicht verdwijnen. Verrassend neemt niet VVZA maar Zwaluwen Utrecht 1911 daaraan deel. Ik denk dat zeker de laatste twee wedstrijden tegen Roda'46 en Vreeswijk, waarin gelijk werd gespeeld de doorslag hebben gegeven", opende FC Jeugdtrainer André Hagen.

De Edenaren traden in een soort fantasie opstelling aan. Dat in de wetenschap dat veel wedstrijden anders moesten eindigen dan verwacht.

,,Özkan Yilmaz, normaal doelman stond laatste man. Ook wat spelers die wisselbeurten achter de rug hadden starten nu in de basis. En grote delen van de wedstrijd gaf FC Jeugd de toon aan", analyseerde Hagen.

Uit een combinatie tussen Furkan Tirgil en Mo Hassnaoui scoorde de laatste de 0-1. Een wat zwakkere fase net voor rust gaf de thuisclub gelegenheid op 2-1 te komen.

,,In de tweede helft bracht Unal Kandemir na een van richting veranderd schot ons op 2-2. Nadat APWC een omschakelingsfout afstrafte werd het 3-2. De als veldspeler goed spelende Özkan Yilmaz passeerde drie man en schoot met links beheerst de 3-3 binnen", eindigde de trainer.

FC Jeugd sluit het seizoen dat matig begon, maar vanaf november crescendo ging af met een zesde plaats.