TweeVV serveert
TweeVV serveert Lia van den Eertwegh

TweeVV start vol overgave het seizoen

25 september 2021 om 12:52 Sport Deel je nieuws

Afgelopen week speelden de mannen en de vrouwen van TweeVV samen drie wedstrijden die allemaal gewonnen werden. De vrouwen deden dat met 3-1 tegen Avior 2 uit Deventer én voor de beker tegen Set Up’69 uit Scherpenzeel. De mannen hadden vijf sets nodig tegen Woudenberg.

De vrouwen hadden er echt zin in, in deze eerste echte wedstrijd na zo’n lange tijd. Omdat de selectie krap is, moest trainer/coach Patrick Renting een beroep doen op twee talentvolle meiden uit het tweede. Zij zullen regelmatig met het team meedoen. Van hen kreeg Isa van der Linden de kans om op het midden veel te spelen en dat deed ze uitstekend zowel aanvallend als blokkerend. Ook de nieuwe libero, Ireen de Vries, leverde vooral in de eerste drie sets uitstekende passjes af.
Bij de start van de wedstrijd moest het team even warmlopen maar daarna liep het als een trein. Met aantrekkelijk spel zetten de Edese volleybalsters veel druk op de tegenstander waardoor zij de eerste drie sets snel wonnen. Helaas was daarna de koek en de concentratie op en rook Avior haar kans. TweeVV maakte te veel fouten en gaf de laatste set daarmee uit handen. Toch waren de vrouwen blij en tevreden met de 3-1-winst.

Mannen

De selectie van de mannen is ruim bedeeld met dertien man. Toch hadden de mannen ook een speler uit het tweede mee, Jordi van Beusichem, vanwege geblesseerde en afwezige spelers. En ook hij deed het uitstekend op de middenpositie. Tegen dit Woudenberg had TweeVV het knap moeilijk bij de start. In de eerste set bleek de tegenstander te sterk. Maar na het verlies daarvan, ging het ineens lopen bij de Edenaren en met 25-20 was de set voor TweeVV. Daarna legde Woudenberg de druk er weer op en bleven de Edenaren tegen een achterstand aankijken. Pas na het verlies van de derde set kwam TweeVV echt in zijn spel. Ze overklasten vanaf dat moment de tegenstander waarvoor Martijn Drost met zijn set-ups op maat de basis legde. Daardoor konden spelers als John Bos, Geert Meijer en Jurjen Landman naar hartenlust aanvallen. Maar de start in deze set was voor de blokkeerders met maar liefst zes killblocks achter elkaar. Met 25-9 en 15-9 in de beslissende vijfde set, was de wedstrijd met 3-2 voor de thuisploeg.