Felle duels
Felle duels DTS Ede

DTS Ede Vrouwen 1 schakelen FC Eindhoven av uit in bekertoernooi

24 oktober 2021 om 00:23 Sport Deel je nieuws

Na 90 minuten waren de kruitdampen opgetrokken en stond er een terechte 1-0 winst voor DTS Ede op het scorebord. Een doelpunt van Sofie Houba was genoeg voor DTS om de volgende ronde te halen.

In de eerste helft was het meeste balbezit voor DTS zonder echt gevaarlijk te worden. Eindhoven zakte in en liet de bal aan DTS, en creëerde eigenlijk niets. DTS liet de bal veelvuldig rond gaan en kwam een enkele keer via de zijkanten goed door. Echter ontbrak het aan een goede eindpass. Vlak voor rust kreeg DTS haar eerste echte kans, een aanval over rechts via Ilse van der Zanden en Nikki van Wijk belande bij de tweede paal op het hoofd van Anoek Blankespoor, echter was de kopbal te slap waardoor de keeper kon ingrijpen. Maar ook Eindhoven kreeg een enorm kans, niet uit eigen verdienste maar een inspeelbal van de keeper belande in de voeten van de Eindhovense spits. Haar schot voor een leeg doel belande echter op de paal en hiermee kwam DTS met de schrik vrij en werd het rustsignaal gefloten.

Na rust een ontketend DTS Ede die een enorme druk op de achterhoede van FC Eindhoven zetten. Eerst was daar Jill Pijnappels die tot afgrijzen haar inzet vlak voor het doel op miraculeuze wijze door de keeper gekeerd zag worden. Niet veel later was het dan eindelijk wel raak. Sofie Houba kreeg geheel vrijstaand de bal in het strafschopgebied en schoot beheerst in de verre hoek 1-0.  De kansen bleven komen voor DTS maar de bal wilde er niet in. Ook een prachtig genomen vrije trap van Ilse van der Zanden werd door de keeper uit de kruising geranseld. FC Eindhoven stelde hier tegenover eigenlijk geheel niets. De wedstrijd werd grimmiger mede doordat de scheidsrechter te veel toeliet en de overtredingen niet bestrafte. FC Eindhoven moest wel de aanval zoeken om er nog een verlenging uit te krijgen. Ze schakelde over door lange ballen in het strafschopgebied te pompen. Echter was het opnieuw DTS die nu zelf in de omschakeling er razendsnel uitkwam en grote kansen kreeg om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Maar ze lieten FC Eindhoven in leven. Na zes minuten blessuretijd floot de scheidsrechter het einde van de wedstrijd. Fysiek was het een zware wedstrijd voor DTS, maar op basis van spel en kansen een terechte overwinning.