DTS Ede overtuigend naar winst tegen sc Woezik
DTS Ede overtuigend naar winst tegen sc Woezik DTS Ede

Dames DTS Ede scoren er op los tegen sc Woezik

27 november 2021 om 19:45 Sport Deel je nieuws

DTS Ede had vanmiddag sc Woezik snel op de knieën. Na een ruststand van 3-0 werd het uiteindelijk 8-2 voor de thuisploeg.

Als verwacht had de rode lantaarndrager hun tactiek gesteld op ‘Damage control’ ofwel het met alle middelen voorkomen van een grote nederlaag. Met slechts 2 wissels op de bank en het parkeren van de denkbeeldige bus voor het doel werd het DTS lastig gemaakt om doelpunten te maken. Tel daarbij op de vele blessure behandelingen die het tempo uit de wedstrijd haalde. DTS speelde de bal goed rond op zoek naar een gaatje in de verdediging met gevolg veel geblokte schoten en hoekschoppen.

Het wachten was op een doelpunt en die viel dan eindelijk in de 17de minuut via een kopbal van spits Jill Pijnappels. In de 36ste minuut werd de score verdubbeld via Anne Hendriks die over links goed doorkwam en hard en laag afdrukte 2-0. S.c. Woezik was aangeslagen en incasseerde het 3de tegendoelpunt in de 40ste minuut opnieuw door Jill Pijnappels 3-0. Woezik had inmiddels al 1x gewisseld en probeerde het spel te ontregelen. De ruststand van 3-0 was dan ook een meer dan terechte tussenstand.

De rust duurde lang, s.c. Woezik kwam na ruim 20 minuten schoorvoetend weer het veld op. DTS stond volop in de aanval modus om de score uit te breiden. DTS had in de rust Anne Hendriks en Sofie Houba gewisseld door Morena Blankestijn en Kelly Hollak. 7 minuten na aanvang lag het volgende doelpunt alweer in het net. Opnieuw Jill Pijnappels gaf het laatste tikje 4-0. In de 56ste minuut wederom een doelpunt van DTS via Anoek Blankespoor die hard en droog uithaalde in de verre hoek 5-0. S.c. Woezik was kapot gespeeld en Jill Pijnappels maakte haar 4de doelpunt in de 61ste minuut 6-0.

DTS wisselde 3 spelers, Marlon van Pommeren, Jill Pijnappels en Dominique van Wensveen verlieten het veld voor Naomi Zuiderwijk, Seteza Dastgir en Danae Dekker. Dat Woezik plotseling in de 77ste minuut tegen scoorde was een schoonheidsfoutje 6-1. Maar lang werd er niet getreurd, Bonita Theunissen was er als de ‘kippe’ bij om in de 82ste minuut nummer 7 te scoren 7-1. Via een vrijetrap die via een woud van benen het doel in stuiterde werd het alsnog 7-2. Het slotakkoord was opnieuw voor DTS, Ilse van der Zanden slalomde het strafschop gebied in en haalde uit 8-2. Het niveau van Woezik was gelijkwaardig aan die van de scheidsrechter, en die was dramatisch. Topklasse onwaardig.