Zola, Nanne, Nina en Lizzy
Zola, Nanne, Nina en Lizzy Clarissa van Geenhuizen

Jong talent turnsters van Turnclub P.i.T in actie tijdens het tweede TIDDO meetmoment in Barendrecht!

24 maart 2022 om 09:16 Sport Deel je nieuws

Zondagochtend 20 maart vertrokken we met de jong talent groep naar Barendrecht voor het tweede Tiddo moment van dit seizoen. In een gymzaal versierd met ballonnen en slingers is het een feestje om te turnen en als je dan weet dat iedereen aan het einde van de wedstrijd op het podium mag komen om een medaille te krijgen wil je heel graag laten zien wat je kan.Tiddo staat voor turnsters in de dop en de persoonlijke ontwikkeling van het turn niveau staat centraal. 

In de eerste ronde kwamen Sophie Obbink (2014), Lynn Bakker (2016) en Evie van Vessem (2015) in actie in niveau 1. Sophie turnde netjes en liet zien dat ze al heel veel beheerst uit dit niveau. Voor Lynn was het de allereerste keer dat ze mocht turnen in een andere zaal. Voor haar handstand platvallen behaalde ze nu al de hoogst haalbare score. Evie l verbeterde zich heel goed ten opzichte van het eerste Tiddo moment, de maximale score voor haar op sprong. Sophie mocht het podium op voor het goud, Evie zilver en Lynn brons. 

In de tweede ronde mochten de zusjes Loïs en Liora en Louara(allen 2014) turnen in niveau 2. Alle drie verbeterden ze zichzelf. Zo lieten Loïs en Liora zien dat ze zelf een fliflakkunnen en liet Louara zien dat ze ontzettend hard gewerkt heeft aan haar lenigheid. De gouden medaille voor Loïs en Liora en de zilveren medaille voor Louara.

In de laatste ronde de beurt aan Nanne, Zola, Nina en Lizzy(allen 2013). De meiden turnen in niveau 3 en 4. Ze hadden er reuze veel zin in en begonnen strak op balk met inturnen. De spanning nam toe naarmate het moment kwam van laten zien wat je kunt aan de jury. Ze hebben alle vier persoonlijke doelen behaald. Zo lukte bij Zola de dubbel flikflak, kreeg Lizzy de hoogst haalbare score voor haar spagaat, liet Nina de jury zien dat ze spierballen heeft door in sneltreinvaart 15 keer op te drukken en Nanne kaapte op balk alle hoge scores weg met haar handstand en radslag. Brons voor Nanne, Zola Nina en Lizzy.

Met medailles en leerpunten op zak vertrokken we om 19.00 uur weer naar huis. De komende weken zullen de trainingen weer in het teken staan van de tiddo omdat ons derde moment ook alweer op de kalender staat.

Louara, Loïs en Liara
.
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie