Sara Hazeleger, Evy de Vries en Puck van Ginkel
Sara Hazeleger, Evy de Vries en Puck van Ginkel Lotte Heij

Turnclub P.i.T ook succesvol in Culemborg!!

3 april 2022 om 08:59 Sport Deel je nieuws

Zaterdag 03-04-2022

Culemborg - Ook hier mocht Turnclub P.i.T verschijnen vandaag. De middenbouw van selectie 3 was aan de beurt. De organisatie was in eigen handen in samenwerking met het rayon, dit maakte de dag toch wel extra gezellig! Ook hier werden medailles mee terug naar huis genomen, vandaag was dit een gouden en een bronzen plak. 

In de eerste wedstrijd was P.i.T vertegenwoordigd door de pupillen 2 niveau 5 Evy de Vries, Puck van Ginkel en Sara Hazeleger.

Evy liet mooie oefeningen zien en behaalde zelfs met haar eerste sprong de hoogste punten. Evy moest helaas één keer te vroeg de balk verlaten, maar kwam ondanks dat op een mooie 5e plek terecht. 

Voor Sara was dit haar eerste wedstrijd ooit en ze keek haar ogen uit. Zij wist vooral eigen doelen te behalen en haalde tot ieders verbazing voor het eerst de radslag op balk. Sara werd respectievelijk 18e.

Puck liet zien wat ze kon en turnde naar behoren. Mede door een prachtige, stabiele balkoefening mocht zij het podium beklimmen en kreeg zij het brons omgehangen. 

In wedstrijd 2 mocht Yarah Mohr verschijnen (pupil 1 niveau 5). Bij Yarah zat de spanning er goed in, maar dit kon zij ontzettend knap aan de kant zetten in haar oefeningen. Ook Yarah zette een mooie wedstrijd neer met veel persoonlijke doelen. Een mooie sprong was wel het hoogtepunt. Yarah werd 8e. 

Aan het einde van de dag was het de beurt aan Esmee van Beek. Als er iemand een wedstrijdturnster is, is zij het wel en ze keek er dan ook al weken naar uit. Esmee startte mooi op balk, maar moest deze wel één keer vroegtijdig verlaten. Een prachtige vloeroefening en sprong volgden. Op brug turnde van Beek een nieuwe afsprong en deze lukte met succes. Van Beek was de allerbeste in haar categorie (pupil 3 niveau 5) en mocht als prachtige afsluiter van de dag het hoogste podium beklimmen!

Yarah Mohr
Esmee van Beek
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie