Blijdschap na doelpunt van Yvette Derks
Blijdschap na doelpunt van Yvette Derks Sandra van Dam

Teleurstellend gelijkspel voor DTS Ede Vrouwen 1

4 februari 2023 om 21:21 Sport Deel je nieuws

DTS Ede Vrouwen 1 is de tweede seizoenshelft begonnen met een teleurstellend gelijkspel tegen Be Quick´28. Na 90 minuten was de eindstand 2-2.

DTS was er zich van bewust, wilde het nog met de bovenste in de ranglijst meedraaien, dat er vandaag gewonnen moest worden. Gebrand op een goed resultaat zette de ploeg van trainer Andrew Thomas Be Quick’28 direct vast en creëerde via o.a. Yvette Derks en Joelle de Bondt een aantal mooie kansen om de score te openen. Maar als zo vaak in dit seizoen viel het openingsdoelpunt aan de andere kant. Uit de enige kans in de eerste helft wist Be Quick’28 uit een corner in de 12de minuut te scoren 0-1. DTS bleef ondanks deze tegenvaller met mooie aanvallen het doel van Be Quick’28 bestoken. Vooral Ilse van der Zanden wist met prachtige passes de spitsen achter de verdediging vrij te zetten. DTS heerste op het veld maar de eindpass was niet goed om de spitsen in stelling te zetten.

Na rust een zelfde beeld, DTS viel massaal aan, kreeg wederom grote kansen via Jill Pijnappels en Joelle de Bondt. De aansluitingstreffer leek dan ook niet lang meer te duren. Het was Jill Pijnappels die eindelijk de ban brak met een doelpunt in de 69ste minuut. DTS leek eindelijk los te gaan en scoorde via Yvette Derks een schitterend doelpunt. Haar schot vanaf rand strafschopgebied sloeg via de binnenkant paal in het doel. De ontlading was groot en verdiend gezien het goede veldspel van DTS Ede. Maar in de 84ste minuut kreeg Be Quick’28 haar 2de kans in de wedstrijd en wederom via een hoekschop caramboleerde de bal in een luchtduel spontaan in de bovenhoek 2-2.  DTS bleef ondanks deze zware tegenslag nog wel de aanval zoeken maar het lukte, ondanks wat schoten, niet meer om de winnende treffer te maken.

Het uiteindelijke gelijkspel voelde natuurlijk als een verlies aan en de teleurstelling was groot, vooral omdat DTS vanmiddag weer bewezen had goed te kunnen voetballen.