Door Bas Lucassen
Door Bas Lucassen Bas Lucassen

Nieuwe dames softbalteam Moorfielders komt uit in de 4e klasse

7 april 2023 om 15:37 Sport Deel je nieuws

Nadat B.S.V. Moorfielders het een tijdje zonder dames softbalteam heeft moeten doen, mag de vereniging zich weer een fanatiek damesteam rijk rekenen.

Toen in 2021 het gemengde slowpitchteam van B.S.V. Moorfielders een aantal uitschrijvingen kreeg, werd het lastig om nog competitief te spelen. Dit resulteerde uiteindelijk in het opheffen van dit team. De resterende heren voegden zich bij het heren softbalteam en de overige dames bleven recreatief met elkaar trainen o.l.v. coach/trainer Karin Schroen. Karin is in 2021 op het pad van de Moorfielders gekomen als trainer van het voormalige slowpitch team, echter lag haar hart bij een softbal damesteam. Karin, die al sinds de middelbare school verknocht is aan de sport, heeft zelf nog in de Nederlandse hoofdklasse gespeeld. Vóór de Moorfielders heeft Karin zich in Wageningen jaren hard gemaakt als trainer bij de Matchmakers. In 2022 is de uitdaging aan gegaan om het nieuwe damesteam te trainen.

Met het nieuwe dames softbalteam is ruim een jaar geïnvesteerd in trainingen en ledenwerving en dit heeft geresulteerd in een volwaardig team met maar liefst 16 dames in de leeftijd van 23 en 59 jaar. De periode van samen trainen heeft de spelers zodanig enthousiast en fanatiek gemaakt, dat zij zich graag wilden gaan meten aan tegenstanders. Zij zullen dit seizoen dan ook uit gaan komen in poule C van dames softbal 4e klasse. In deze poule mogen zij de strijd aan gaan tegen teams uit o.m. Apeldoorn, Houten en Wijk bij Duurstede.

De allereerste wedstrijd zal plaatsvinden op woensdag 12 april om 20:00 uur tegen de Hilversum Hurricanes op het verlichte combiveld van de Edese vereniging op Sportpark Hoekelumse Eng. Dit gloednieuwe veld beschikt ook over een prachtige tribune waar publiek goed zicht heeft op het veld. Liefhebbers van de sport en geïnteresseerden in de vereniging zijn dan ook van harte uitgenodigd om woensdagavond de dames te komen aanmoedigen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie