Rémon Langius (TTV Ede) was weer superscherp om service te ontvangen..
Rémon Langius (TTV Ede) was weer superscherp om service te ontvangen.. Yorick Schurink

TTV Ede dendert maar door en wint weer ruim

24 september 2022 om 21:58 Tafeltennis

EDE Staat er een maat op TTV Ede? De vraag stellen is ze beantwoorden. Dat vroegen de tafeltennissers van Slagvaardig (Rheden) zich na de 1-9 nederlaag ook af.

Eip Janssen

Slagvaardig was de thuisclub zeker. Maar TTV Ede was zich er terdege van bewust dat een grote winstpartij in de landelijke tweede divisie nodig is om het eerder verloren gegane terrein (eerste divisie) goed te maken. Het trio Yorick Schurink, Maarte Loeve en Rémon Langius, liet er geen gras overgroeien.

,,Dat kun je wel stellen. Bijna alle wedstrijd vielen in minimaal drie of maximaal vier games naar ons toe. Zelf verloor ik de enige wedstrijd van de dag. Een 0-3 nederlaag tegen Jerfy Schmitz. Erg, nee eerder jammer. Zo hebben we het eerste verliespunt in twintig partijen ook maar gehad. Die druk is weg”, lachte Yorick Schurink. Hij heeft na twee competitiewedstrijden de twijfelachtig eer de enige verliezer aan Edese kant te zijn.

Schurink ging er niet gebukt onder. ,,Maarten (Loeve, red.) kende een hele gemakkelijke dag. Hij won zijn partijen soepel. Ook collega Langius was scherp en won op vechtlust. Zelf dus een wat mindere dag. Ook in het dubbelspel met Maarten Loeve was hij het die ons erdoor sleepte.” Maar wat wel staat is dat TTV Ede ongekend goed uit de startblokken is geschoten. Koploper met 19 van de maximaal te behalen 20 punten.

,,Zaterdag wacht Red Stars, dan moeten we er in ons eigen clubhuis weer staan. Ik hoop dat er, net als de eerste wedstrijd veel toeschouwers komen. Dat stimuleert echt”, sluit teamspeler Schurink af.

Uitslagen:

Alexandria – Sittard 2 8-2

Slagvaardig – TTV Ede 1-9

Red Stars – Arnemuiden 4-6

Stand per 24 september jl.:

1.TTV Ede 2-19

2. Arnemuiden 2-12

3. Red Stars 2-11

4. Alexandria 2-8

5. Sittard 2 2-5

6. Slagvaardig 2-5

Programma 01 oktober 2022:

TTV Ede – Red Stars 14.00 uur

Sittard 2 – Arnemuiden

Slagvaardig – Alexandria

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie