Afbeelding
Job Oldegbers

Door het voetgangersgebied in Ede centrum rijden levert binnenkort flinke boete op

23 november 2021 om 14:08 Verkeer en vervoer

EDE De gemeente heeft alleen deze maand al ruim 3000 waarschuwingen verstuurd aan eigenaren van voertuigen die illegaal door het voetgangersgebied in het centrum van Ede reden. Deze week volgt een laatste ronde waarschuwingen, kondigt de gemeente dinsdag aan. Vanaf woensdag 1 december krijgen voertuigen die buiten de bevoorradingstijden door het centrum rijden een boete van 150 euro.

,,In het centrum van Ede geven we ruim baan aan de voetgangers. Zo kunnen bezoekers rustig winkelen of van de horeca genieten. Dit betekent ook dat auto’s en scooters buiten de toegangstijden niet in het voetgangersgebied mogen komen. En als je op de fiets bent, stap je natuurlijk af”, zegt wethouder Jan Pieter van der Schans.

CAMERA’S De oude toegangspalen tot het centrum zijn verwijderd omdat ze kapot waren. In de nieuwe situatie wordt de toegang met camera’s gecontroleerd. Ook de rijroutes zijn aangepast. Om bezoekers van het centrum hierop te wijzen, zijn tijdelijke led-schermen geplaatst. ,,De voorbije weken hebben alle gebruikers kunnen wennen aan de nieuwe situatie. Vanaf 1 december volgen echt boetes.’’ In december evalueert de gemeente of de wijzigingen in het systeem leiden tot het gewenste resultaat.

Motorvoertuigen mogen zonder ontheffing alleen tijdens de bevoorradingstijden door het centrum rijden. Inrijden mag doordeweeks tussen 07.00 en 11.00 uur, zaterdag tussen 07.00 en 10.00 uur, en zondag alleen met een ontheffing.

Meer informatie is te vinden op www.ede.nl/voetgangersgebied.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie