Afbeelding
Archief BDUmedia

Top-affiches in bekervoetbal: FC Jeugd - DTS Ede en veel derby’s

30 juli 2021 om 08:16 Voetbal

EDE De KNVB heeft vannacht de poule indeling districtsbekertoernooi bekend gemaakt. 

Eip Janssen

Zoals al jaren het geval is dat met de nodige creativiteit gedaan. Zo zijn er meerdere derby’s gepland in deze regio. Opvallend is dat Bennekom, Lunteren, Blauw Geel ’55 en Edesche Boys geen plaatselijke derby’s spelen.

Wel heeft de KNVB ervoor gezorgd dat de wedstrijd tussen DTS Ede en FC Jeugd alsnog wordt gespeeld in de voorbereiding. Eerder zegde DTS Ede een oefenwedstrijd tegen de zondag tweedeklasser FC Jeugd af. 

REACTIES ,,Een hele mooie loting tegen een plaatsgenoot. Geeft altijd iets extra’s. Dit is voor beide ploegen ook een mooie krachtmeting qua niveau. Dan weet je ongeveer waar je staat als de competitie begint”, laat Melis Versteeg namens FC Jeugd weten.

Ook de clash tussen Fortissimo en SV Harskamp zal in beide kampen met gemengde gevoelens zijn ontvangen. 

,,Dat wordt een leuke wedstrijd. Was eigenlijk in de competitie verwacht maar komt er toch van. Een mooie voorbereiding op de toch wel erg sterke competitie indeling 4C. Met Otterlo erbij een zware poule. Ik schat in dat die ploeg hoge ogen gaat gooien. Wel benieuwd naar het speelprogramma. Dat kan voor de toeschouwers die op deze derby’s afkomen best aantrekkelijk zijn. Ik hoop dat wij (SV Harskamp) nummer 1 of 3 zijn. Twee thuiswedstrijden zou mooi zijn”, laat SV Harskamp trainer Collin Oosterholt weten. 

Fortissimo trainer Paul Bremer spreekt van een ongelooflijke indeling. ,,Wat een derby’s. Gezien de corona periode leuk voor de spelers en publiek. Ik hoop dat veel toeschouwers de weg weer vinden naar hun vertrouwde club. De persoonlijke contacten aanhalen en een leuke wedstrijd zien is het doel. In onze poule lijkt mij Otterlo de grote favoriet. We hebben in de voorbereiding al een oefenwedstrijd met Otterlo afgesproken.”

Ook Advendo ‘57 trainer Jan Fluit treft met SDS ‘55 een tegenstander waarin in de voorbereiding ook tegen wordt gespeeld. ,,Die gaat wat mij betreft gewoon door. twee keer tegen SDS ‘55 is voor ons Advendo ‘57 geen probleem. Ik hoop dat we Oranje Blauw thuis ontmoeten. In Nijmegen spelen is een van de minst aantrekkelijke opties.”

Namens Edesche Boys trekt trainer Rudy Möller de conclusie dat de bekerloting een lastig karwei wordt. ,,Maar wel leuk en interessant. Een leuke graadmeter om te zien waar we staan en of de ploeg in staat is om de afgesproken tactiek uit te voeren.”

,,Jammer dat Bennekom geen derby’s speelt. De poule waarin wij zitten is best lastig naar ‘adel’ verplicht ons eigenlijk om door te gaan. Ik grijp de bekerstrijd ook aan om te slijpen aan de speelwijze”, laat Bennekom trainer Aad van den Berg weten.

VOORTGANG De eerste speelronde is in het weekeinde van 4 en 5 september. Bij de ploegen uitkomende in de eerste en tweede klasse gaan twee ploegen door naar de knock-out fase. 

Voor de derdeklassers en lager is alleen de winnaar van de poule zeker van de volgende ronde.

Morgen (zaterdag) wordt bekend wie op welke datum thuis of uit speelt. Het speelprogramma is: Ronde 1: 1-4 2-3; Ronde 2: 3-1 4-2; Ronde 3 3-4 1-2.

De volledige poule-indeling is:

EERSTE/TWEEDE KLASSE: 

AVW’66, DTS Ede, FC Jeugd, Spero.

Bennekom, Columbia, DCS, FC Horst.

Poule: Lunteren, NEC, RKHVV, Veensche Boys.

DERDE/VIERDE/VIJFDE KLASSE:

Advendo’57, Oranje Blauw, SDS’55, WAVV.

Blauw Geel’55, DVOV, Quick 1888, Wageningen.

AWC, CHRC, Ede/Victoria, SKV.

Beuningse Boys, Fortissimo, Harskamp, Otterlo.

Edesche Boys, OSC, RKSV Driel, Unitas’28.

Later meer

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie