Achraf Benahmed kijk naar het scorebord pof de 2-0 wordt bijgewerkt.
Achraf Benahmed kijk naar het scorebord pof de 2-0 wordt bijgewerkt. Theo Beumer

ZVV Ede begint competitie met een mooie zege

18 september 2021 om 09:43 Voetbal

EDE ZVV Ede heeft vrijdagavond in de eigen sporthal Sportclub Olympic uit Westervoort met 3-2 verslagen. De eerstedivisionist speelde een goede wedstrijd.

door Eip Janssen

In de beginfase bleven aan beide kanten kansen op een openingstreffer uit. Ino Wolters (ZVV Ede) was er dicht bij. Het was ‘net niet’.

In de zesde minuut was het wel raak. Mohammed Hazat zette de Edenaren op een 1-0 voorspong. Aanvoerder Mitchell Snetselaar had pech dat zijn vrije trap op de lat eindigde. Het was Achraf Benahmed die de verdiende 2-0 liet aantekenen. Ilias Joubid gaf de assist.

De koek was nog niet op voor ZVV Ede. In de zeventiende minuut bracht Ilias Joubid, spelende tegen zijn voormalige ploeg, zelf de stand op 3-0 in Edes voordeel. Sportclub Olympic deed in de 23e minuut wat terug (3-1).

ZVV Ede bleef de betere ploeg maar verzuimde de kansen te benutten. Dat betekende dat de ploeg alert moest blijven om de slotfase te overleven. Met nog enkele minuten op de klok, gingen de gasten alles of niets spelen. Een meevoetballende keeper was het wapen. Met nog een kleine minuut te gaan werd het 3-2.

ZVV Ede had kort voor het einde pech dat Ino Wolters de paal raakte. Het was ook gelijk het laatste wapenfeit van een aardig openingsduel seizoen 2021/2022.

Mitchell Snetselaar wordt gehuldigd voor ruim honderd wedstrijden in de hoofdmacht. Theo Beumer

FEEST Voor de wedstrijd werd Mitchell Snetselaar in het zonnetje gezet door ZVV Ede voorzitter Leon Verbakel. ,,De aanvoerder stond in de schijnwerpers omdat hij de eerste speler in onze clubgeschiedenis is die de grens van 100 gespeelde wedstrijden in de hoofdmacht is gepasseerd”, aldus verbakel. ,,Dat was al wat langer geleden, maar we wilden de huldiging graag doen met de toeschouwers er weer bij. Dat verdient Mitchell”, sluit Leon Verbakel af.

Komende vrijdagavond gaat ZVV Ede op bezoek bij het eveneens winnende JCK/Aiso in Utrecht. De aanvang is 20.30 uur.

Bron video: ZVV Ede.