25 september 2021 om 18:22 Voetbal

EDE Fortissimo begon de competitie met een 4-0 zege op streekgenoot Wageningen.

door Eip Janssen

Een even simpele als verdiende zege voor de Edese favoriet in de vierde klasse B.

,,De eerste helft waren we heer en meester. De tweede helft was minder. De laatste 25 minuten hebben we met slechts tien spelers afgemaakt. De ingevallen Jordi Vink moest geblesseerd de strijd staken. En de wissels waren op”, verklaarde Fortissimo trainer Paul Bremer.

Bremer heeft in principe een 17-koppige selectie tot zijn beschikking.

,,Maar wij kampen met veel blessuregevallen. Ik had slechts twee wissels op de bank zitten. Het is de komende weken even doorkomen en geen schade opkopen. Stefan Gerritsen viel ook geblesseerd uit en het is afwachten of en zo ja wanneer hij weer beschikbaar is.”

Het begon voor Fortissimo uitstekend. Binnen zeven minuten stond de 2-0 voorsprong op het scorebord.

,,Lars Haalboom zette voor en Ruud Schuurman haalde de trekker over. In de zevende minuut was het Lars Haalboom zelf die de 2-0 liet aantekenen. De assist was van Dani Tanalepy. Voor zo’n start teken je als trainer”, lachte Bremer.

Fortissimo kreeg vele kansen maar verzuimde voldoende te scoren. Ruud Schuurman maakte de 3-0 en Lars Haalboom nog voor rust de 4-0.

,,Aan scorend vermogen, zeker nu Anass el Hassnaoui afwezig was, moeten we werken. Ook het slordige spel bij fasen in de tweede helft moet eruit. Gelukkig gaven de spelers dat zelf na afloop ook al aan. Een bewijs dat mijn ploeg goed bezig is.”

In de laatste fase, nadat de ploeg met tien man verder moest, werd het spelpeil er niet beter.

,,Wageningen is maar een keer gevaarlijk geweest met een schot op de lat. Verder is de Fortissimo defensief niet onder druk gezet of in de problemen gekomen. Wie de uitblinker was deze middag? Voor mij de scheidsrechter. Dat mag ook weleens worden gezegd. Arbiter M. Schuhmacher floot uitstekend. Zaterdag wacht een lastige uitwedstrijd bij Dodewaard. Maar eens kijken wie beschikbaar zijn”, besluit Paul Bremer.