Edesche Boys terug op aarde

3 oktober 2021 om 16:24 Voetbal

EDE Edesche Boys (archieffoto) verloor de tweede competitiewedstrijd met 1-5 bij SC Rijnland.

door Eip Janssen

,,Een goede ploeg maar voor een Edesche Boys in goeden doen zeker niet onverslaanbaar. Het verschil tussen de eerste en tweede helft was bij ons te groot”, reageert Rudy Möller kort na afloop.

Edesche Boys begon te angstig aan de wedstrijd. Maar misschien speelde ook wel de euforie van de winst in de eerste wedstrijd mee.

,,Ik merkte de hele week al dat dat mijn team toch bezighield. Nee, SC Rijnland werd bepaald niet onderschat. Omdat zij op echt gras spelen, hebben wij zelfs deze week ook op gras getraind. Maar om de een of andere reden kon mijn ploeg zich in de eerste helft niet aan de afspraken houden.”

Er was afgesproken op het middenveld agressief de tegenstander tegemoet te treden. Dat mislukte volkomen. Na ruim een half uur begon de thuisclub te scoren en zette de ruststand op 3-0.

,,In de tweede helft een heel ander Edesche Boys. Er werd nu wel druk gezet en duels gewonnen. Ik denk dat als Joël Romijn een goede kans op 3-1 had benut we terug in de wedstrijd waren gekomen. Nu kon SC Rijnland, mede door een slippertje achterin uitlopen naar 5-0”, keek Möller terug.

De eretreffer (5-1) kwam op naam van Mark van Engelshoven.

,,Een benutte strafschop die er geen was. Eerder hadden wij wel een strafschop verdiend, dus ik denk dat dit een goedmaker was. De ruggen rechten en komende zondag tegen Eendracht (A) moeten we er weer staan”, sluit de Edesche Boys vertegenwoordiger af.