Jeroen Berkhof was wegens een schorsing afwezig
Jeroen Berkhof was wegens een schorsing afwezig Guido de Boer

Blauw Geel ’55 boekt verdiende zege op Zwart Wit ‘63

16 oktober 2021 om 18:37 Voetbal

EDE Het eerste schaap in dit geval de winst is voor Blauw Geel ’55 binnen. Het Harderwijkse Zwart Wit’63 werd met 3-0 verslagen.

door Eip Janssen

,,Een verdiende zege met een enigszins gehandicapt team. Het was wat improviseren. Jeroen Berkhof (archieffoto eerdere wedstrijd) geschorst. Simon Kooiman nog niet fit voor een hele wedstrijd. En Jos Bolks ook niet beschikbaar”, keek Blauw Geel ’55 trainer Pieter van de Grift terug.

Met de vele toeschouwers die Blauw Geel ’55 een warm hart toedragen had de trainer ook genoten van de 3-0 in de slotminuut. De ingevallen Simon Kooiman zag de Harderwijkse goalie ver voor zijn doel staan. Van zeker dertig meter volgde een lob die in de kruising verdween.

,,Dat is de klasse van Simon. Hij overziet zo’n situatie in no-time”, lachte Van de Grift.

In de eerste helft probeerden beide ploegen wat kansen te creëren. Maar de verdedigingen stonden goed. Uit een perfecte voorzet van linksback Karlo Elbertsen wist Mike Molenaar de belangrijke 1-0 te scoren.

,,Daarna kreeg Mike Molenaar de kans de stand op 2-0 te zetten maar hij liet een strafschop onbenut. Art Veldhuizen werd in het strafschopgebied onderuitgehaald”, had Van de Grift gezien.

In de tweede helft speelde Blauw Geel ’55 een prima wedstrijd. Het zette Zwart Wit gelijk onder druk. Binnen vijf minuten keken de gasten tegen een 2-0 achterstand aan.

,,Kamal Bendadi legde de bal goed terug op Karlo Elbertsen die perfect scoorde. Daarna bracht ik Simon Kooiman in om rust op het middenveld te brengen”, oordeelde de Blauw Geel ’55 trainer.

Zwart Wit drukte nog wel maar ondervond dat Daan Rijsemus een goede doelman is. Hij stopte een aantal inzetten prima. En zoals in de aanhef al beschreven was het slotakkoord voor Blauw Geel ’55.

,,Een verdiende zege waar de ploeg mee verder kan”, besluit Pieter van de Grift.

Blauw Geel’55 neemt in de tweede klasse nu de tiende plaats in met zeven punten. Zaterdag wordt een bezoek gebracht aan het Wageningse SKV.