Wouter Engelen
Wouter Engelen Theo Beumer

Dennis Bergkamp en Remco Pasveer acties bij Ede/Victoria

23 oktober 2021 om 18:01 Voetbal

EDE Martin Roseboom leek met de 4-1 de wedstrijd tussen Ede/Victoria en Kesteren in het slot te hebben gegooid. Maar omdat de bezoekers nog terug kwamen tot 4-3, was het billen knijpen voor de Oranjehemden, die de winst toch over de meet wisten te brengen.

,,De laatste 35 minuten gaven wij het helemaal weg’’, keek Danny Suitela terug. ,,Via twee strafschoppen werd het 4-3. Die pingels waren na overtredingen van Wouter Engelen en Jonah van Doesburg terecht. En doelman Noach Suitela moest nog een ‘Remco Pasveer’ redding maken, om de gelijkmaker te voorkomen.’’

De trainer van Ede/Victoria zag zijn ploeg goed beginnen. ,,Wij verzuimden twee, drie honderd procent kansen te benutten. Vervolgens was er een rommelige fase, waarin Kesteren op 0-1 kwam. Hoewel wij niet goed speelden, waren wij wel beter dan Kesteren.’’ Bij d eploeg uit de Betuwe scoorde Bilal Belhaj alle drie de doelpunten.

Dat resulteerde in de 1-1 van Wouter Engelen, uit een assist van Geoffrey van de Kamp. De aanvoerder stond ook aan de basis van de 2-1 van Refaat Akoulal. ,,De 3-1 kwam ook van Refaat. Ik wil deze goed omschrijven, omdat deze zo mooi was’’, legde Suitela uit. ,,Hij kreeg de bal van Geoffrey. Refaat draaide weg, lobte de bal over zijn tegenstander, om vervolgens raak te schieten. Een Dennis Bergkamp doelpunt.’’

De 3-1 was ook de ruststand. Met het doelpunt van Rozeboom leek de thuisploeg de wedstrijd zorgeloos uit te spelen. ,,Op basis van de hele wedstrijd hebben wij verdiend gewonnen. Maar goed was het zeker niet. Positief was dat er de tweede helft vier jongens uit O19 zijn ingevallen. Zij hebben het prima gedaan’’, sloot Danny Suitela af.