Afbeelding
Peter van der Plas

DTS Ede vrouwen loten voor beker Ajax

22 december 2021 om 12:54 Voetbal

EDE De vrouwen van DTS Ede hebben voor de achtste finale van de TOTO KNVB beker Ajax geloot. Alle beker wedstrijden staan voorlopig voor 28,29 en 30 januari gepland. Als de situatie rond Covid-19 het toestaat, is de verwachting dat de ontmoeting op zaterdag 29 januari op sportpark Inschoten wordt gespeeld. 

DTS Ede, nog steeds regerend kampioen van de Topklasse, versloeg op 4 december ACV met 2-1. De vrouwen van Ajax stromen pas deze ronde in. Ajax is momenteel lijstaanvoerder in de eredivisie van de vrouwen. De Amsterdamse ploeg kent ook diverse internationals, waarvan Sherida Spitse en Stefanie van der Gragt de bekendste zijn. 

,,Een hele mooie loting, Zeker voor de vereniging’’, reageert Linda Helbling. ,,Wij als staf en spelers zijn hier ook erg blij mee, Uiteindelijk is de kans voor een amateurclub klein om de beker te winnen. Als je dan een eredivisieploeg treft, dan kan je maar beter een ploeg van de top drie van Nederland treffen. Wij spelen in januari mooie wedstrijden. Als ons trainingskamp door mag gaan, treffen wij in Spanje PSV. Op 13 januari is er thuis een oefenwedstrijd tegen Feyenoord. Jammer genoeg zonder publiek. En daarna dus Ajax’’, verheugt de vertrekkende trainer van DTS Ede zich nu al.

Alle sportverhalen helemaal lezen? Word lid van Ede Stad.nl Premium via edestad.nl/premium.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie