Afbeelding
Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: Harskamp doet goede zaken met winst bij VEVO

30 april 2022 om 18:48 Voetbal

HARSKAMP ,,Deze 0-2 winst bij VEVO voelt uitstekend aan. Harskamp doet zowel op de normale ranglijst als tweede periode nog volop mee. Hoewel de doelstelling linkerrijtje ‘gewoon’ waar gemaakt wordt, zullen we toetje (P/D) zeker niet afslaan”, lacht Harskamp trainer Collin Oosterholt (archieffoto bank links).

Eip Janssen

VEVO telde op eigen veld tot zaterdagmiddag slechts twee verliespartijen. ,,Mooi dat Harskamp er een trio van maakte. Ik denk op basis van de werklust en inzet ook volledig verdiend. In de tweede helft genoot ik van de ploeg die zag dat een 0-1 voorspong bij VEVO verdedigen belangrijker is, dan doldriest op jacht te gaan naar de tweede treffer. Dat die toch viel was een aardige bijkomstigheid”, sprak Oosterholt eufemistisch.

In de vijfendertigste minuut kwam Harskamp op een 0-1 voorsprong. ,,Aldo van Norel scoorde uit een vrije bal ingebracht vanaf de zijkant door Michel Hol. Een mooie opsteker, nadat er wat kansjes waren blijven liggen. VEVO kreeg wat kleine mogelijkheden maar echte scoringskansen heb ik niet gezien.”

In de tweede helft ging VEVO nadrukkelijk op zoek naar een doelpunt. Het spel werd wat opportunistischer en lastig. ,,Toch bleef Harskamp vrij gemakkelijk overeind. Het werd wat ‘schaakvoetbal’. Uit een counter wist Donovan Rijlaarsdam de stand op de achteraf beslissende 0-2 te brengen. Er wachten Harskamp nog wat finales maar het seizoen kan al niet meer kapot. Het kan met eventueel P/D wedstrijden alleen maar mooier worden. Nog twee ijzers daarvoor in het vuur. Het kan via de tweede periode waarin Harskamp aan de leiding gaat. Maar ook nog via de normale competitie, door bij de eerste vier te eindigen. Of ik voorkeur heb? Het boeit me van geen kant op welke wijze P/D wordt bereikt. Ik ben net als de hele club al trots hoe we dit seizoen presteren”, sluit Collin Oosterholt af.

Harskamp gaat in de tweede periode aan de leiding met 7-16. EFC ’58 uit Ermelo volgt op twee punten. In de normale competitie rangschikking neemt Harskamp de vijfde plaats in met 19-35. Zaterdag komt EZC’84 uit Epe op bezoek.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie