Van Gent Finaleweken: FC Jeugd verspeelt in slotfase dure punten

1 mei 2022 om 17:53 Voetbal

EDE FC Jeugd heeft tegen het Amsterdamse DCG met 2-2 gelijk gespeeld. De Edese tweedeklasser was luttele minuten van een zege af.

,,Het lijkt wel of het niet mag. Je staat met 2-1 voor en dan slaat de tegenstander alsnog toe. Een 2-2 gelijkspel waarbij twee dure punten verloren gaan. Het is een repeterende breuk dit seizoen”, keek FC Jeugd trainer Mohammed Mouhouti terug.In de eerste helft speelde FC Jeugd een prima wedstrijd. ,,Het enige dat ontbrak is het overwicht in doelpunten uitdrukken. DCG kwam eenmaal in de buurt van ons doel en het was wel raak: 0-1.”

De trainer stelde in de rust orde op zaken. ,,Ik was ervan overtuigd dat het kwartje een keer de goede kant op zou moeten vallen. En Anass Lahnine en Ahmet Kiliç lieten ons niet in de steek. De 1-1, zo eerlijk moet je ook zijn was mede dankzij de medewerking van de DCG-doelman. Maar dat hoort bij het spelletje.” De 2-2 kwam als een mokerslag binnen. ,,De groep moet dit verwerken. Er is kei en keihard gewerkt. FC Jeugd blijft knokken tot het moment dat het tweedeklasserschap echt niet meer haalbaar is. Maar de groep en ik geloven er echt nog in”, sluit Mohammed Mouhouti af.

FC Jeugd blijft in de tweede klasse hekkensluiter. De achterstand op Nieuw Utrecht SV is twee punten en een wedstrijd meer gespeeld. Zondag gaat de reis naar Amsterdam waar het op de tiende plaats staande DWS wacht.