Luc Goudsblom
Luc Goudsblom Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: Advendo’57 raakt met punt alleen maar verder achterop

30 april 2022 om 17:36 Voetbal

EDERVEEN Advendo’57 behaalde voor het eerst dit seizoen een gelijkspel. Bij Rood Wit’58 werd het 1-1. ,,Daar schieten wij weinig mee op’’, somberde Jan Fluit. ,,Want Stroe wint bij ONA, waardoor het verschil (7 punten) alleen maar groter is geworden.’’

In Veenhuizerveld kwam met een poging op de lat het eerste gevaar van de thuisploeg. ,,Daarna hadden wij met Martijn van den Dikkenberg en Luc Goudsblom (2x) kansen. Voetballend gezien was het gelijkwaardig. Tegenvaller was dan ook dat vijf minuten voor de rust met een schot van 35 meter afstand (Bram van Meerveld) het 1-0 werd. Onze invaller keeper John van de Glind, die een goede wedstrijd keepte, kon daar niet veel aan doen. Onze vaste doelman Ewald van Manen zit een weekje op Ibiza. Ook Marien van Roekel ontbrak vanwege een kneuzing aan zijn teen’’, merkte de Advendo trainer op.

Die zag zijn ploeg de tweede helft goed uit de kleedkamer komen. ,,Na gemiste kansen van Henk-Jan van de Berkt en Luc Goudsblom, waren zij betrokken bij de 1-1. Luc schoot binnen. Het zag er die periode goed uit. Henk-Jan van de Berkt raakte nog een keer de paal, waar Rood Wit op de lat mikte. En in blessure tijd stuitte Henk-Jan van de Berkt nog een keer op keeper. Dat was zonde.’’

,,Ik denk al met al een terechte eindstand. Maar dat Stroe wint, is een tegenvaller. Het was al een zware opdracht de vijf punten goed te maken. Maar nu met zeven, wordt het alleen nog maar lastiger. Maar met zes wedstrijden voor de boeg, geven wij het nog niet op’’, besluit Jan Fluit.

Zaterdag ontvangt Advendo’57 op eigen terrein nummer drie AGOVV.