Fabian Beukhof
Fabian Beukhof Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: Bennekom maakt korte metten met koploper Nunspeet

30 april 2022 om 19:54 Voetbal

BENNEKOM ,,Ik bel even iets later dan normaal voor het verslag. Wij hadden namelijk even iets te vieren’’, lachte Aad van den Berg. De trainer zag zijn Bennekom met 5-1 winnen van koploper Nunspeet.

,,Vaak was het bij ons dat wij goed begonnen, en dat dan de tegenstander op voorsprong kwam. Nu was het andersom. In de beginfase hield doelman Christian de Haan ons met een paar fantastische reddingen op de been. En onze eerste kans betekende de 1-0 van Fabian Beukhof. En kort daarna werd een vrije trap van Giovanni Scharrenburg van richting veranderd. Dan zit het wel een keer mee. Vanaf dat moment gingen wij ook los.’’

Gelegenheidsspits Nick Stienstra tekende de 3-0 aan. ,,Ik kon net elf man op de been krijgen. Op de bank zaten allemaal spelers van O19. Mooi dat het met dit team ook lukte’’, meende Aad van den Berg.

,,Je kunt er op wachten dat zij na de rust van alles gaan uithalen om terug te komen in de wedstrijd. Het beste antwoord werd gegeven door al snel via Jeffrey Rutgers de 4-0 te maken. Nunspeet wist nog wel de 4-1 er in te frommelen (Dani Schmitz), maar opnieuw Jeffrey maakte een doelpunt: 5-1. Daarna hadden wij nog verder kunnen uitlopen. Maar je bent een echte kniesoor als je daar nog wat van zegt.’’

Bennekom blijft de nummer zeven op de ranglijst. Het verschil met de top is tien punten. ,,Ik hoop dat dit een opstap is voor een mooie serie. Ik ben nog eens aan het rekenen gegaan. Wij zijn zeker nog niet helemaal kansloos voor de derde periode. Het seizoen mag niet als een nachtkaars uitgaan. Maar dan moeten wijzelf wel blijven winnen’’, weet Aad van den Berg. Dat moet dan zaterdag verder gaan bij SVI in Zwolle.

Alle sportverhalen helemaal lezen? Word lid van Ede Stad.nl Premium via edestad.nl/premium.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie