Grote kans voor Jill Pijnappels
Grote kans voor Jill Pijnappels DTS Ede

Zakelijke overwinning DTS Ede Vrouwen 1 tegen SSS Vrouwen 1 (2-0)

30 april 2022 om 20:56 Voetbal Deel je nieuws

De vrouwen van DTS Ede hebben vanmiddag een eenvoudige overwinning geboekt tegen SSS Klaaswaal. De eerste helft was matig van beide kanten, SSS wilde wel en had ondanks wat speldenprikjes in het eerste kwartier weinig in te brengen tegen DTS Ede. Ook de vele spelonderbrekingen door blessurebehandelingen kwamen niet ten goede aan het spel van DTS. Ondanks het overwicht wist DTS nauwelijks kansen te creëren en was de eerste serieuze kans voor Joelle de Bondt die van dichtbij op de keepster stuitte. In de 37ste minuut werd dan eindelijk de ban gebroken met een doelpunt van Bonita Theunissen die eenvoudig de bal kon binnen prikken nadat Gera op den Kelder met een vlammend schot de onderkant van de lat had geraakt (1-0).

Na rust een zelfde beeld, SSS groef zich in en was niet meer in staat gevaar te stichten voor het doel van DTS Ede. Al snel kwam in de 48ste minuut de 2-0 op het scorebord door een actie van Bonita Theunissen die de diepte werd ingespeeld en alleen voor de keepster kwam. Haar eerste schotpoging werd nog gestopt maar in de rebound was de keepster van SSS kansloos. DTS speelde gezapig de bal rond en kreeg via Jill Pijnappels nog enkele kansen die helaas niet werden benut. De wedstrijd werd verder zonder noemenswaardige acties uitgespeeld en zodoende werd het een makkelijke middag voor DTS Ede.

Volgende week volgt er een uitwedstrijd in Ridderkerk tegen RVVH.