Fortissimo bewaard het juichen vrijwel zeker voor de nacompetitie.
Fortissimo bewaard het juichen vrijwel zeker voor de nacompetitie. Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: Fortissimo strijd voor wat het waard is maar verliest

7 mei 2022 om 18:43 Voetbal

EDE Met 0-2 verliezen bij koploper WAVV maar toch tevreden zijn over de ploeg. Dat was de waardering van Fortissimo trainer Paul Bremer na afloop van de topper in Wageningen.

Eip Janssen

,,Het klinkt gek misschien na een nederlaag. Maar de spelerssituatie waarin wij verkeren is bizar. Zes spelers waren niet beschikbaar. Dat ik spits Dennis Veer als back moest opstellen zegt toch genoeg”, keek de Fortissimo trainer terug.

Hij had gekozen voor een wat behouden ogend systeem dan gebruikelijk. ,,Wat meer van achteren uit spelend en snel counteren was de opdracht. Daar had de thuisclub duidelijk moeite mee. Zij creëerden ook vrijwel niets. De enige die niet meewerkte in deze topper was de scheidsrechter. Dat vonden ook de WAVV spelers. In de eerste vier minuten deelde de heer Gravilov al twee gele kaarten uit. Als het zo snel al raak is weet dat een ploeg niet met elf man eindigt. Deze keer was het Fortissimo dat vijf minuten in de tweede helft Nano Wilholt, na zijn tweede gele kaart met rood zag vertrekken”, baalde Bremer.

Na een 0-0 ruststand, waarbij Fortissimo Lars Haalboom voor de nodige verwarring in de WAVV-verdediging zorgde, was het Michael van Schaik die WAVV in no-time na de overtal situatie op een 1-0 voorsprong zette. 

,,Toch bleven we vrij gemakkelijk overeind. Dan neem je wat risico’s en wordt het in de slotfase 2-0 voor de thuisclub. ,,WAVV kreeg een strafschop die onze doelman Koen Warnaar aanvankelijk stopte, maar WAVV’er Luc Dolphijn wist de rebound alsnog te benutten. Er werd gelijk afgefloten”, ging Bremer verder. Fortissimo moet zich nog plaatsen voor nacompetitievoetbal. ,,Dat moet gaan lukken. Dinsdagavond tegen GVC overleven en daarna een vrij weekeinde. Kunnen de pijntjes wat herstellen. Dan komt Lienden, onze grootste concurrent zaterdag 21 mei op bezoek. Ik denk dat dan de plekken voor P/D voetbal worden verdeeld”, sluit Paul Bremer af.

Fortissimo staat onbedreigd op de derde plaats in de vierde klasse B. Met naast Fortissimo - GVC dinsdagavond ook de topper Lienden - WAVV op het programma, zal rond 22.00 uur veel duidelijk worden in de vierde klasse B.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie