Abel Elke Igwbuike, tweede van links viel als doelpuntenmaker bij Harskamp in.
Abel Elke Igwbuike, tweede van links viel als doelpuntenmaker bij Harskamp in. Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: Harskamp blijft kanshebber op tweede periode

7 mei 2022 om 18:51 Voetbal

HARSKAMP Het arme EZC ’84 uit Ermelo werd met een 6-1 nederlaag in Harskamp huiswaarts gestuurd. Aan de Harskampse zege was totaal niets gestolen.

Eip Janssen

,,De eerste helft konden de gasten het nog belopen. De tweede helft werd naar een probleemloze zege toegewerkt. Toch een belangrijk verlies deze wedstrijd. Onze doelman Armand van den Top heeft een zware achillespeesblessure opgelopen. Het is einde seizoen voor hem. Uit het derde, dat naast ons een wedstrijd speelde werd doelman Pater opgetrommeld. De andere twee keepers (Guido de Geit en Detmar Hardeman) waren niet beschikbaar”, keek Harskamp trainer Collin Oosterholt terug.

Harskamp had de zaken goed voor elkaar en gaf achterin niets weg. Het enige wat ontbrak was dat er genoeg doelpunten in de eerste helft vielen. ,,Anouar Haouat bracht ons bij rust op een 1-0 voorsprong. Binnen vijf minuten in de tweede helft was het via Donovan Rijlaarsdam 2-0. Dat was het kantelmoment want EZC ’84 zakte daarna ver weg”, had Oosterholt gezien.

Nadat de Harskampse voorwaartsen kans op kans onbenut te hebben gelaten was het Bartosz Lipinski die de 3-0 scoorde. ,,Abel Elke Igwbuike (Oekraïense speler met Nigeriaanse achtergrond) 2x, en Lars van Wikselaar maakten het Harskamp halve dozijn vol. EZC’84 wist bij 5-0 de eretreffer te scoren”, aldus de Harskamp trainer.

Voor Harskamp wacht dinsdagavond bij EFC’58 een cruciaal duel. ,,Harskamp gaat voor de winst naar Ermelo, maar mag zeker niet verliezen. Met WZC Wapenveld, SEH en SDS ’55 wacht een viertal finales. Dan weet Harskamp of P/D voetbal erin zit. Wat we wel weten is dat dit team nu al een goed seizoen achter de rug heeft. Maar wat is mooier dan een toetje? De vraag stellen is ze beantwoorden”, eindigt Collin Oosterholt goed gehumeurd.

Harskamp bezet in de reguliere competitie de zesde plaats. In de tweede periode gaat de ploeg aan de leiding, met EFC ’58 op het vinkentouw. Deze ploeg telt twee punten achterstand op Harskamp.