Martijn van den Dikkenberg
Martijn van den Dikkenberg Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: Alleen een giga stunt kan Advendo’57 nog behoeden voor degradatie

7 mei 2022 om 18:04 Voetbal

EDERVEEN ,,Het wordt inderdaad steeds lastiger in de derde klasse te blijven. Alleen een giga stunt kan ons nog redden’’, weet Jan Fluit. Want ondanks een meer dan verdienstelijke wedstrijd, verloren de Ederveners opnieuw. AGOVV was met 3-4 te sterk.

,,Achteraf gezien hadden wij het eerste half uur met een paar doelpunten afstand moeten nemen’’, keek de Advendo trainer terug. ,,Wij speelden echt goed. Martijn van den Dikkenberg kreeg drie kansen, waar een keer de lat in de weg stond. Ook de uitblinkende Luc Goudsblom raakte de onderkant van de lat. Zo zonde. Wij vergaten onszelf te belonen. Het laatste kwartier hadden wij het lastiger. Toen kreeg AGOVV twee kansen. John van de Glind, die opnieuw keepte, pakte de ballen goed.‘’

,,Na de rust was er voor de derde keer een bal op de lat. Nu weer van Martijn van den Dikkenberg. Uit de tegenaanval maakten zij de 0-1.’’ Steven van Es was de schutter. ,,Even later viel de meer dan verdiende gelijkmaker. Martijn van den Dikkenberg schoot in het dak van het doel. Martijn had vervolgens nog de 2-1 op zijn schoen. Maar helaas viel deze aan de andere kant, toen wij uit een counter werden verrast.’’ Weer Van Es scoorde.

,,Vervolgens hebben wij volop gewisseld. Toen de 1-3 viel (Jesse Hartgers), leek het doek te vallen. Maar Dirko Bos maakte op aangeven van Marien van Roekel de 2-3. En snel daarna scoorde Luc Goudsblom uit de draai de 3-3. Wij gingen op zoek naar de 4-3. Via Dirko Bos en Marien van Roekel hadden wij daar ook een kans op. Waar het ons niet lukte, was het AGOVV die uit de omschakeling de 3-4 op het bord bracht. Echt onvoorstelbaar’’, baalde Fluit.

,,Ik kan de spelers niets kwalijk nemen. Wij hebben de gehele wedstrijd een op een gespeeld. Het een goede ploeg als AGOVV meer dan moeilijk gemaakt. Iedereen zei ook na afloop dat wij meer hadden verdiend en het vreemd te vinden dat wij zo laag staan. Maar daar koop je weinig voor.’’

De achterstand op Stroe is inmiddels opgelopen naar acht punten. En dan met nog vijf wedstrijden te spelen. ,,De eerste twee volgende wedstrijden tegen Terschuurse Boys (komende dinsdag uit) en Zwart Wit (komende zaterdag uit) moeten sowieso gewonnen worden. Wij hebben inderdaad een giga stunt nodig om derdeklasser te blijven. Maar Real Madrid liet afgelopen week zien dat alles mogelijk is in voetbal’’, probeert Jan Fluit de moed er in te houden.

Alle sportverhalen helemaal lezen? Word lid van Ede Stad.nl Premium via edestad.nl/premium.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie