Evert Palm
Evert Palm Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: Kater voor DTS Ede

7 mei 2022 om 19:29 Voetbal

EDE ,,Ik moest er eerlijk gezegd even van bijkomen. Maar wat een kater is dit. Ongeveer in de zesde minuut van de extra tijd kwam Hierden nog op 3-3, waar wij het eerder in de wedstrijd al hadden moeten beslissen’’, baalde Arnold Brehler.

De DTS Ede trainer had zijn ploeg slecht zien beginnen bij de hekkensluiter. ,,Zij speelden een op een achterin. Daar hadden wij het lastig mee. Wij kwamen in eerste instantie niet aan voetballen toe. Maar gaandeweg hadden wij het beter staan. Kwamen ook met 0-2 voor. Eerst was er een door de wind gedragen vrije trap van Evert Palm, waar Jasper Verstraten uit wist te scoren. En snel daarna stond Evert Palm aan de basis van de 0-2 van Haikaz Vervaart.’’

,,Wij hadden het in die fase onder controle. Bram Holtman schoot voorlangs, waar het 0-3 had moeten worden. En dan is er kort voor rust een misverstand tussen Joël van Wijk en Ahmed Lak. Daar wist Hierden van te profiteren (Dominique Denzel). In plaats van 0-3, ga je dan met 1-2 de rust in.’’

,,De tweede helft was zeker niet goed van ons. Evert Palm maakt een zuivere 1-3. Maar voor de derde keer op rij werd een glaszuiver doelpunt vanwege buitenspel afgekeurd. Frank Boers had ook nog bij een situatie alle tijd de vrije Evert Palm aan te spelen, maar schoof de bal in de voeten van de tegenstander. In die periode hadden wij de wedstrijd moeten beslissen’’, keek Brehler terug.

,,Dan valt drie minuten voor tijd ineens de 2-2 binnen. Joël van Wijk ging nog naar voren. En uiteindelijk komt de bal voor de voeten van Evert Palm terecht, die de 2-3 aantekende. Dan denk je: over de streep trekken en de bus in. Elke bal bij wijze van spreken over de vangnetten schieten. En dan ver in extra tijd reageerden wij te laat bij een vrije trap. Daar hadden wij beter moeten anticiperen. En valt de 3-3 binnen (Rick Boersma).’’

In de knettergekke eerste klasse staat DTS Ede nu derde. Nunspeet heeft een punt meer, Apeldoorn staat gelijk, en SVZW en SDVB volgen op twee punten. DTS ontvangt dinsdagavond SVZW en moet zaterdag naar Apeldoorn. ,,Wij zullen beter moeten gaan voetballen als de laatste paar wedstrijden. Anders kunnen wij nergens aansprak op maken’’, besluit Arnold Brehler. Die vanwege blessures geen beroep kan doen op Remco Speelziek, Huib Siefkes, Jesse Buikema en Roy Ploeg.