Richard Lokhorst
Richard Lokhorst Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: Hoop doet leven bij Advendo’57

10 mei 2022 om 21:50 Voetbal

EDERVEEN De opdracht is loodzwaar. In de resterende vier wedstrijden zes punten goed maken op Stroe, om PD wedstrijden te kunnen halen. ,,Maar hoop doet leven’’, stelde Jan Fluit. Zeker na de 1-4 overwinning bij Terschuurse Boys.

,,Een dik verdiende zege’’, ging de Advendo trainer verder. ,,De eerste helft ging het nog gelijk op. Al in de eerste minuut loste Luc Goudsblom een schot. De keeper kreeg de bal niet onder controle. Uit de rebound maakte Richard Lokhorst de 0-1. Terschuurse Boys raakte nog een keer de paal.’’

,,Na de rust kwamen zij door een buitenspel doelpunt op 1-1 (Peter Overeem). Maar opnieuw Richard Lokhorst scoorde nu uit een hele mooie lob. Nadat Martijn van den Dikkenberg nog gemist had, tekende hij een kwartier voor tijd de 1-3 aan. Luc Goudsblom raakte nog de paal. De ingevallen Dirko Bos bepaalde de eindstand op 1-4.’’

,,Hoewel wij onderaan staan, zijn wij zelden weg getikt. Ik hoop dat het kwartje de komende weken goed blijft vallen. Wij hebben nog Zwart Wit uit, Zeewolde thuis, Hoevelaken uit en SKV thuis. We weten wat ons te doen staat. Minimaal drie, en misschien wel vier keer winnen. We hebben de laatste strohalm gepakt. Nu proberen in een flow te komen. Mooi is ook dat eindelijk helemaal compleet zijn’’, besluit Jan Fluit.