Nicky Groeneveld
Nicky Groeneveld Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: Domper voor Lunteren

10 mei 2022 om 22:54 Voetbal

LUNTEREN ,,Ik had zo graag gezien dat mijn ploeg beloond was voor het keiharde werken. Maar net als twee weken geleden tegen Valleivogels, verliezen wij ver in extra tijd. En dat is een enorme domper’’, keek Dennis van den Berg terug op de 1-2 nederlaag tegen koploper ASV Dronten.

,,Ons doel was de koploper een lastige avond te bezorgen. Dat is gelukt’’, oordeelde de Lunteren trainer. ,,Door de linies kort op elkaar te houden, gaven wij weinig weg. Na een half uur hadden wij een vrije trap. In plaats van de bal voor het doel te spelen, speelden wij de bal terug. Wij werden verder onder druk gezet. Uiteindelijk speelde Nicky Groeneveld de bal verkeerd. Uit die voorzet werd het 0-1. (Yordi Schols). Ik heb het vaker gezegd. Met zo’n situatie moeten wij slimmer om gaan.’’

,,Het pleit voor de jongens dat zij bleven gaan. Net voor de rust kregen wij na een discutabele handsbal een strafschop. Max Degenaar mist eigenlijk nooit: 1-1. Dat was lekker de rust in gaan.’’

,,De tweede helft werden wij steeds verder terug gedrongen. Zij begonnen steeds meer te pompen en kregen ook hun kansen. Een goed kepende Nicky Groeneveld en de paal voorkwamen een doelpunt. Het was alleen maar tegenhouden. En dan is het zonde dat in de zesde minuut van de extra tijd de 1-2 viel.’’

Omdat Renswoude en OVC’85 wel punten pakten, is de marge nog maar een punt op een PD plaats. ,,Er staat al weken een echt team. De beloning kan niet uitblijven. Ik hoop zaterdag bij FC horst’’, besluit Dennis van den Berg.

Alle sportverhalen helemaal lezen? Word lid van Ede Stad.nl Premium via edestad.nl/premium.