Van Gent Finaleweken: Harskamp onderuit bij EFC ‘58

10 mei 2022 om 23:42 Voetbal Van Gent Finaleweken 2022

HARSKAMP Harskamp staat weer met beide benen op de grond. Bij EFC ’58 werd een 4-1 nederlaag opgelopen.

,,Het klinkt misschien gek, maar voetballend was Harskamp zeker beter dan de thuisclub. Maar we liepen al binnen een minuut of drie achter de feiten aan. Halverwege onze eigen helft werd de bal verspeeld en EFC’58 opende de score”, had Harskamptrainer Collin Oosterholt gezien.

Het werd een open wedstrijd waarbij beide ploegen de kansen (zelfs 1 op 1 op de keeper) lieten liggen. ,,EFC’58 was wat scherper dan Harskamp. En heeft met Jorick Priem een uitstekende voorhoedespeler lopen. Daar hadden we gewoon veel moeite mee.” De thuisclub kwam na ruim een half uur spelen op 2-0. ,,Een aanvaller (Jeremy Loos, red.) ontweek de buitenspelval en het was raak. Dan ga je de kleedkamer in, zet alle puntjes op de bekende ‘í’ en binnen twee minuten na rust is het 3-0”, baalde Oosterholt.

De 4-0 werd nog een beetje goed gemaakt door een Harskampse treffer van Abel Eke Igwbuike. ,,Wij maakten in deze topper net te veel fouten en dan profiteert een sterke ploeg als EFC ’58 gelijk. De les die ik meeneem is dat mijn spelers zich vanaf de eerste minuut aan de gemaakte afspraken moeten houden. Dat gebeurde helaas niet altijd. Nog drie keer echt gas geven en dan zien we wel waar het eindigt”, sluit Collin Oosterholt gedecideerd af.

Harskamp neemt in de vierde klasse nu de vijfde plaats in met 21-38. In de tweede periode staat Harskamp tweede met een punt achterstand op koploper EFC ’58. Zaterdag gaat de reis naar WZC Wapenveld.