Ahmet Kilic wijst de richting maar bal wilde er niet in.
Ahmet Kilic wijst de richting maar bal wilde er niet in. Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: Dure en zure nederlaag FC Jeugd

15 mei 2022 om 16:53 Voetbal

EDE ,,Ik hoor elke week dat wij goed spelen. Tegenstanders begrijpen niet dat FC Jeugd zo laag staat. Maar uiteindelijk staat er wel weer een 0-2 nederlaag op het scorebord tegen koploper De Meer”, keek FC Jeugd trainer Mohammed Mouhouti terug.

Hij zag het al oude verhaal bij FC Jeugd. Een veldoverwicht maar geen spelers die de gecreëerde kansen benutten. ,,De Meer kwam in de eerste helft op een 0-1 voorsprong door Luc Stolker. Wij zagen geen kans 1 op 1 situaties goed uit te spelen.” In de tweede helft hadden we ook pech dat Anass Lahnine de lat trof. Een aloude voetbalwet is dat een ploeg die in de onderste regionen staat vaak pech heeft. Voor een ploeg in de top valt een bal dan juist wel goed. Twee minuten voor tijd besliste De Meer uit een van de spaarzame aanvallen de strijd: 0-2”, baalde Mouhouti. Dat gevoel werd nog versterkt na afloop toen bleek dat de enige concurrent Nieuw Utrecht bij Weesp een 1-2 zege had behaald. ,,Nog drie finales. Ook een cliché. Daar moeten er denk ik minimaal twee van worden gewonnen. Vier punten achterstand op een P/D plaats. Het kan nog steeds maar een koninkrijk voor een schitter”, sluit de FC Jeugdtrainer af.

FC Jeugd is hekkensluiter met 21-11, terwijl Nieuw Utrecht op 21-15 staat. Zondag gaat FC Jeugd op bezoek bij het reeds uitgespeelde Roda’23.