Van Gent Finaleweken: ZVV Ede ontsnapt aan puntverlies

13 mei 2022 om 22:55 Voetbal

EDE ZVV Ede heeft het Utrechtse JCK/AISO met 3-1 verslagen. Maar wat ging het moeizaam. Pas veertig seconden voor tijd werd de zo bevrijdende 2-1 gescoord.

ZVV Ede had duidelijk geen goede zaalvoetbalavond. Waar het aan lag? Misschien het feit dat in het kader van het te behalen kampioenschap geen punt tegen middenmoter JCK/AISO mocht worden verspeeld. Bij ZVV Ede waren slechts een paar spelers (Sjaak Termaaten, Ino Wolters en vooral doelman Alpay Yüzgeç in normale doen. Coach Anouar Tighadouini kwam af en toe handen en voeten tekort zijn ploeg bij de les te houden.

Al na vier minuten zuivere speeltijd pakte ZVV Ede een 1-0 voorsprong door een geweldig schot van Sjaak Termaaten. De toeschouwers dachten dat ZVV Ede aan een walk-over begon. Niets was minder waar. Nadat de Edese doelman Yüzgeç een paar keer goed redde, kwamen de gasten alsnog langszij: 1-1. Ilias Joubid, normaal heel trefzeker liet mooie kansen liggen. Met de klok op vallen liet JCK/AISO de kans op een 1-2 voorsprong liggen. Een wegens hands gegeven strafschop werd op de paal geschoten.

In de tweede helft golfde het spel op en neer, zonder hoogstaand te worden. Dat het zo lang 1-1 bleef was een wonder. ZVV Ede raakte zeker vijf keer paal of lat. En bij de gasten was de wanhoop nabij omdat de Edese doelman een grote sta in de weg was.

Met nog ongeveer drie minuten te spelen greep coach Anouar Tighadouini in. Ino Wolters werd een ‘meevoetballende doelman’ en creëerde daarmee een overtal situatie in het veld. Met nog 36 seconden op de klok scoorde aanvoerder Mitchell Snetselaar de bevrijdende 2-1. Het veld werd door de uitzinnige Edese supporters bestormd. Nadat het spel weer vrijgegeven kon worden wist Mohammed Hazzat van grote afstand het Utrechtse doel te vinden: 3-1.

Komende vrijdagavond lijkt voor ZVV Ede de alles beslissende wedstrijd tegen de enige belager in de landelijke eerste divisie ZVV Eindhoven te worden. De Edese ploeg heeft twee verliespunten minder zijn conto staan dan de Eindhovense ploeg, die maandagavond nog aantreedt tegen ZVS Bodemflex.

De absolute topper in de eerste divisie en bepalend voor promotie naar de eredivisie begint vrijdagavond om 20.45 uur in de Van der Knaaphal.

Doelman Alpay Yüzgeç, sta in de weg voor Utrechtse zaalvoetballers.