Jasper Verstraten
Jasper Verstraten Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: DTS Ede zege kost zanger Patrick Verdriet de kop

14 mei 2022 om 19:33 Voetbal

EDE Voor de derde helft bij CSV Apeldoorn tegen DTS Ede stond zanger Patrick Verdriet op het programma. Zijn optreden werd op het laatste moment gecanceld. De reden was dat kort daarvoor DTS Ede in de laatste zeven minuten een 2-0 achterstand had omgedraaid in een 2-3 zege. Dat verdriet koste Verdriet de kop.

Arnold Brehler had op de donderdagtraining al het scenario getraind dat een achterstand goed gemaakt moest worden door centrale verdediger Joël van Wijk naar voren te sturen. ,,Wij hadden vandaag maar een missie: winnen. Alleen dan doen wij nog mee voor de titel. Dus na een uur spelen, ging Joël naar voren.’’

Dat betaalde zich uit. Zeven minuten voor tijd zag Van Wijk zijn poging van richting veranderd worden, dat het 2-1 werd. ,,Toen kwam er bij ons weer geloof in. Een paar minuten later werd Bram Holtman gevloerd. De strafschop werd door Jasper Verstraten binnen geschoten. De complimenten voor hem, deze te nemen. Immers komend jaar speelt hij bij Apeldoorn.’’

,,Vervolgens werd er eerst nog de 3-2 van Apeldoorn vanwege buitenspel afgekeurd. En weer Joël van Wijk, dit keer met links, knalde de 2-3 binnen. Ja, dan is ontlading enorm’’, bekende Brehler, die zijn ploeg ondanks de 2-0 achterstand ook een behoorlijke eerste helft zag spelen.

,,Wij waren de laatste fase niet secuur genoeg. Ook werd er bij ons een doelpunt vanwege buitenspel afgekeurd. Het voetbal was aardig, maar als je dan wel met 2-0 (Levi en Noah Tuasela) achter staat, schiet je er weinig mee op. En Stijn Homburg voorkwam nog de 3-0. Valt die, dan is het denk ik gelopen’’, aldus Brehler.

DTS Ede staat nu samen met SDV Barneveld aan de leiding. Zaterdag is er de derby tegen Bennekom. ,,Dat zijn altijd speciale wedstrijden. Zij zullen het ons niet cadeau doen’’, besluit Arnold Brehler. Na Bennekom volgen nog DOS Kampen en De Merino’s. SDVB ontmoet nog SVI uit, KHC thuis en Go Ahead Kampen (uit). Bij een gelijke stand beslist het doelsaldo. Dat is van SDVB acht doelpunten beter.