Kamal Bendadi scoorde tweemaal.
Kamal Bendadi scoorde tweemaal. Theo Beumer

Blauw Geel ’55 draait achterstand om in een verdiend gelijkspel

24 september 2022 om 19:23 Voetbal

EDE Blauw Geel ’55 heeft na het bezoek aan het Wageningse ONA ’53 een 3-3 gelijkspel overgehouden.

Eip Janssen

,,De gelijkmaker viel echt in blessuretijd en niet geheel zonder geluk. Maar was wel dik verdiend en een beloning voor mijn ploeg. Ondanks een 3-1 achterstand bleven zij erin geloven. Ik koester dit punt, en niet alleen om het gelijkspel maar vooral omdat het karaktervol was”, opende Blauw Geel’55 trainer Marcel van der Hoop.

Na ongeveer een half uur spelen kwam Blauw Geel ’55 op een 0-1 voorsprong. ,,Aziz Ballouk scoorde maar de pass van Ryan Nawawi was echt perfect. Te vaak wordt er alleen maar gekeken naar de doelpuntenmaker, dus daarom deze aanvulling”, ging de Blauw Geel ’55 trainer verder.

Uit het niets werd het 1-1 voor de thuisclub. ,,Daarna twee hele slordige momenten waarin mijn ploeg in de omschakeling werd verrast. Die momenten moeten er echt uit. Nu sta je na een 2-1 ruststand een minuut of tien in de tweede helft zelfs op een 3-1 achterstand”, baalde van der Hoop.

Hij zag zijn ploeg zich revancheren. Het was Kamal Bendadi (archieffoto) die de 3-2 liet aantekenen. ,,Je zag de spirit in de ploeg. Er kwamen kansen maar het was te vaak ‘net niet’. Dat was het bij ONA ’53 gelukkig ook, waarbij doelman Mike ter Haar ons in de wedstrijd hield. In de ultieme slotfase wilde de ONA ’53 doelman iets doen wat ik niet snapte. Hij hield de bal rustig aan de voet met de idee dat er wellicht afgefloten zou worden. Kamal Bendadi ontfutselde hem echter de bal in een duel en het was 3-3. Een opluchting aan onze zijde. Punt koesteren want anders hadden we toch een wat minder gevoel aan dit duel overgehouden”, sluit Marcel van der Hoop af.

Zaterdag komt VVA Achterberg op bezoek. Zij verloren wat verrassend met 0-2 van het Arnhemse ESA.