FC Jeugd verkoopt huid duur maar het levert nog geen punten op

25 september 2022 om 16:52 Voetbal

EDE FC Jeugd heeft de eerste wedstrijd in de derde klasse met 3-2 verloren bij Angeren. Maar het vertoonde spel en zeker de inzet was aan Edese kant prima.

,,De coaching en de uitgestippelde tactiek heeft Mustafa Öztürk deze week nog voor zijn rekening genomen. Dat leek me ook wel fair omdat hij vrijwel de gehele voorbereiding heeft gedaan. Wel zat ik op de bank en hebben we daar waar nodig overlegd. Ik heb echt veel goede zaken gezien, maar ook wel punten die voor verbetering vatbaar zijn”, opent de nieuwe FC Jeugd trainer Mohamed Fares.

Hij zag dat bij de thuisclub drie uitstekende voetballers telde. De overige spelers zorgden ervoor dat zij konden excelleren. Na een half uur spelen kwam de thuisclub op een 1-0 voorsprong (Mees Kuster, red.). ,,Ik moet zeggen dat de ploeg die tegenvaller uitstekend oppakte. Een minuut of vijf voor rust kwamen we verdiend op een 1-1 stand. Het was Ilker Öztürk die scoorde. In de rust heeft met name Mustafa onze ploeg op scherp gezet. Dat resulteerde al snel in de 1-2. Het was weer Ilker Öztürk die scoorde, nu uit een strafschop:1-2”, had Fares gezien.

FC Jeugd, mede onder de bezielende leiding van routinier Ahmet Kiliç (archieffoto) domineerde. Maar de ploeg verzuimde zichzelf met de 3-1 te belonen. ,,Het was de bedoeling dat Kiliç, gezien zijn fysieke gesteldheid een kwartiertje voor zou worden gewisseld. Hij wilde zijn ploeg die het de laatste twintig minuten lastig kreeg niet in de steek laten. Een voorbeeld zoals hij op de been bleef. Ik hoop niet dat hij zich geforceerd heeft, want zo’n goede speler moeten we koesteren”, oordeelde Mohamed Fares. In de slotfase wisten Angeren door doelpunten van Mees Kuster en Niels Kleijn de zege op te eisen.

,,Ook in de slotfase waren er kansen voor FC Jeugd. Een bal van Sergen Tomruk werd van de doellijn gehaald. De wel verdiende 3-3 wilde helaas niet vallen. Wat ik meeneem van deze wedstrijd? Een selectie die veel voetballende kwaliteiten heeft. Maar ook een ploeg die af en toe wat scherper moet zijn. Daar gaan Mustafa (hij wordt assistent bij de hoofdmacht van FC Jeugd, red.) en ik deze week hard aan gaan werken. Dan komen de punten vanzelf”, zegt de FC Jeugdtrainer gedecideerd.

Zondag komt met HAVO uit Haalderen een ploeg op bezoek die gelijkspeelde tegen DSZ.