Niek van Ginkel
Niek van Ginkel Gerwin van Luttikhuizen

Veensche Boys maatje te groot voor Lunteren

1 oktober 2022 om 18:53 Voetbal

LUNTEREN ,,Een terechte nederlaag. Veensche Boys was een maatje te groot. Het is geen schande te verliezen tegen zo’n ploeg’’, oordeelde Martin Speelziek over de 5-1 nederlaag van Lunteren.

,,In de wetenschap dat zij er vol op zouden gaan, hadden wij besloten de linies kort op elkaar te houden. Doel was het spel te ontregelen en via de counter toe te slaan. Maar nadat wij al twee goede kansen hadden overleefd, werd uit een niet goed verwerkte corner het toch 1-0. (Danny Brouwer). Dat gebeurt ons te vaak’’, oordeelde de Lunteren trainer.

Die zag na een dik half uur het 2-0 worden door Arslan Gümüs. ,,Dat gebeurde uit een counter. De ruimtes waren te groot bij ons. Jammer dat we kort daarvoor geen strafschop hadden gekregen na een overtreding op Max Degenaar. En op slag van rust was Niek van Ginkel nog dicht bij de 2-1.’’

,,Wij hadden het gevoel dat er toch wat te halen viel. Besloten werd na de rust volle bak druk te zetten. Dat resulteerde in kansen van Jeffrey Pater en twee keer Niek van Ginkel, die zeer goed speelde. Het wachten was op de 2-1. Helaas beloonden wij onszelf niet.’’

,,Toen het een minuut of twintig voor tijd 3-0 werd, was het gedaan. Dat was een mentale tik. De energie ebde weg. Toen ook zag je de kwaliteiten van Veensche Boys.’’ Dat door doelpunten van weer Brouwer en Gümüs en Tom van Donselaar uitliep naar 5-0. In de laatste minuut redde Jeffrey Pater de eer. ,,Ik kan de jongens niets verwijten. De uiteindelijke uitslag van 5-1 vind ik wel wat geflatteerd’’, oordeelde Martin Speelziek.

Die zaterdag met Lunteren Otterlo ontvangt. ,,Ik ga er van uit dat het een betere wedstrijd als een paar weken geleden voor de beker. Toen was het gras lang en ook warm. Remco Speelziek is er vanwege een weekendje weg niet bij. Dat is jammer, maar kunnen we wel ontvangen. Ik verwacht een leuke en spannende wedstrijd.’’