Aart de Zeeuw

Vliegende start DTS Ede

1 oktober 2022 om 20:24 Voetbal

EDE DTS Ede kent een vliegende start van de competitie. Na de start met een 6-0 zege op SVW, werd ook bij Achilles’29 de avondwedstrijd gewonnen. In Groesbeek werd het 1-4.

,,De eerste helft was redelijk in balans’’, keek Arnold Brehler terug, die in de warming up Jesse Buikema zag afhaken. Shapoul Ali nam zijn positie over. ,,Zij kozen veelal de lange bal. Omdat Christoph Willemsen en Joël van Wijk veel duels wonnen, kwamen wij niet echt in gevaar. Echter omdat de tweede bal vaak voor Achilles was, konden wij het verschil nog niet echt maken, hoewel wij beter voetbalden. Na een goed half uur kwamen wij toch op 0-1. Evert Palm nam een bal in de stuit. Kort voor de rust kreeg Joshua isibor van Achilles zijn tweede gele kaart.’’

,,Na de rust deden wij het goed. Wij maakten goed gebruik van de ruimte. Via weer Evert Palm werd het 0-2. Achilles gokte vooral op lange ballen en dode spelmomenten. En uit een corner werd het 1-2. Hoewel er geen paniek bij ons was, kregen zij wel hoop. Ook al omdat wij slordig met de afwerking waren. Zo was er moment dat Robin Franken een bal uit zijn handen liet glijden. Omdat er daarna een overtreding werd gemaakt, werd het doelpunt afgekeurd.’’

,,Achilles nam steeds meer risico. De ingevallen Roy Ploeg maakte eerst gebruik van een fout van hun achterhoede. En na een hele mooie actie van de ook ingevallen Maarten van Steenbeek, bepaalde Evert Palm de eindstand op 1-4. Een prima overwinning. Het min puntje was dat wij het onszelf nog te moeilijk maakten’’, concludeerde Arnold Brehler.

Met de volle winst uit twee wedstrijden, komt zaterdag Bennekom op bezoek. ,,Vorig seizoen waren wij twee keer de onderliggende partij. Met een keer winst en een verlies. Zeker de nederlaag thuis hakte er wel in’’, besluit Arnold Brehler.