De weer herstelde Jeroen Cramer flikt het na zijn blessure en scoort de winnende treffer voor Harskamp in blessuretijd. Henk Hutten

Harskamp schrijft historie en is koploper in vierde klasse

26 november 2022 om 20:58 Voetbal

HARSKAMP Bij koploper Rood-Wit ’58 werd een belangrijke verdiende 2-3 zege behaald door Harskamp. ,,Het venijn zat in de slotfase en blessuretijd. Met in totaal nog acht minuten te spelen werd een 1-2 achterstand omgebogen in een 3-2 zege”, glunderde Harskamp trainer Collin Oosterholt.

Eip Janssen

,,De reden? Een teamprestatie, een goede selectie en veel ervaring in de ploeg. In een notendop is dat op dit moment onze kracht. Ik zou spelers te kort doen als ik er iemand bovenuit licht”, ging Oosterholt verder.

Het topduel tussen de koploper Rood-Wit’58 en naaste belager Harskamp werd ook een topduel. ,,De wedstrijd was van een goed niveau. Maar stond ook bol van de spanning aan beide kanten. Wat mij het meest op viel? Dat Harskamp in de winstkansen bleef geloven, waar Rood-Wit’58 na de 2-2 op een gelijkspel hoopt”, analyseerde Oosterholt.

Na een minuut of elf spelen pakte Harskamp een 0-1 voorsprong. ,,Een mooie aanval over rechts werd door Lars Haalboom afgerond. Daarna zijn we tot de rust eigenlijk nooit echt in gevaar geweest. In de rust moet Vincent van der Loo er geblesseerd uit. Dat betekende wat omzettingen in de ploeg”, vertelde de Harskampse trainer.

Of er een verband was is niet zeker, maar de thuisclub kwam door een misverstand in de Harskampse defensie al snel op 1-1. ,,Een verkeerd afgelegde bal waarvan hun spits (Stefan Bos, red.) profiteerde. Er sloop even wat onzekerheid in de ploeg en de 2-1 (Giovanni Vermeulen) betekende dat Harskamp aan de bak moest”, oordeelde Collin Oosterholt.

Hij zag ervaren krachten als Lars van Wikselaar, Mike Peters en Rinke Roozema het voortouw nemen. ,,Het mooie is dan dat de keihard werkende aanvoerder Lars van Wikselaar in de slotfase voor de 2-2 zorgt. Daarna zijn we als team op jacht gegaan naar meer. In de 95ste minuut een corner van Lars Haalboom waaruit invaller Jeroen Cramer binnenkopte. Na de aftrap was het gelijk tijd. En zijn we koploper in de vierde klasse C”, lachte Oosterholt. De onvermijdelijk vraag is wanneer Harskamp voor het laatst in een competitie bovenaan heeft gestaan. ,,Vorig seizoen waren we er dicht bij maar werd de laatste wedstrijd voor de winterstop verloren. In het seizoen 2009/2010 werd via de P/D gepromoveerd naar de derde klasse. Een eerste plaats is mij niet bekend, maar is vast heel lang geleden”, geniet de trainer stilletjes.

Zaterdag wacht de derby tegen Ede/Victoria waarna de eerste competitieronde bij Redichem wordt afgesloten. ,,Nog twee belangrijke wedstrijden waarin je niet mag verzaken. Nee, geen Frank Hol deze keer bij de schutters. Alle aandacht gaat terecht uit naar Frank. Maar laten we niet de andere spelers vergeten die ook regelmatig scoren en/of assists hebben. Op dit moment staat er een team waar alle tegenstanders zich op stuk bijten. Misschien is dat wel onze grootste winst”, besluit de Harskamp trainer.

De stand in de vierde klasse is nu twee wedstrijden voor het einde van het eerste competitiegedeelte: Harskamp 9-24, gevolgde door Fortissimo 9-23, Rood-Wit ’58 9-22 en Stroe 9-21.