Blauw Geel '55 verloor belangrijke competitiepunten in Veenendaal.
Blauw Geel '55 verloor belangrijke competitiepunten in Veenendaal. Theo Beumer

Blauw Geel ’55 verzaakt eerste helft en verliest dure punten

26 november 2022 om 18:39 Voetbal

EDE Blauw Geel ’55 heeft in en bij Veenendaal een 2-0 nederlaag geleden. De basis daarvoor werd in de eerste helft gelegd.

,,In de eerste helft waren we niet genoeg bij de les. Te vaak onnodig balverlies. Verdedigend stond het best goed. Een snelle mooie aanval van Veenendaal betekende na ruim een half uur spelen een 1-0 achterstand. Het doelpunt werd gescoord door Tom Ooms.”

In de tweede helft toonde Blauw Geel ’55 weer het ware gezicht. ,,Er kwamen kansen en de gelijkmaker hing in de lucht. Maar Aziz Ballouk en Kamal Bendadi hadden te weinig geluk of lieten de kansen liggen”, keek Van der Hoop terug.

Met nog zo’n kwartier te spelen ging Blauw Geel ’55 1 op 1 spelen. ,,Alle risico’s werden genomen. Maar wie zelf niet scoort ziet dat de tegenstander wel doen. Het was weer die snelle Veendaalse spits (Tom Ooms, red.) die de 2-0 liet aantekenen. Of de nederlaag verdiend was? Op basis van de eerste helft wel. Maar in de tweede helft had het ook gelijk kunnen en misschien wel moeten worden. Dan loopt het anders”, sipte de Blauw Geel ’55 trainer.

Blauw Geel ’55 wil absoluut wegblijven bij de positie die ‘recht’ geven op P/D wedstrijden. ,,Ik had gehoopt daar vanmiddag in Veenendaal een basis voor te leggen. Nu moeten we zaterdagmiddag maar stunten tegen koploper ESA”, eindigde Van der Hoop gedecideerd.

Blauw Geel’55 neemt in de derde klasse de zevende plaats in met elf punten uit negen wedstrijden. De voorsprong op JVC/Cuijk, negende is slechts twee punten.