Arjen Wilting zette de toon en besloot het schuttersfestival met zijn doelpunten. Eip Janssen

Fortissimo overklast tegenstander met dubbele cijfers

26 november 2022 om 18:41 Voetbal

EDE Fortissimo kreeg zaterdagmiddag Wodanseck (Wolfheze) op bezoek. De eindstand stokte bij 14-0 en was geenszins geflatteerd.

Eip Janssen

,,Bij rust was het al 7-0 en dan lieten we in de aanvangsfase nogal wat mogelijkheden liggen. Een schot op het doel van Fortissimo in de eerste helft zegt genoeg”, aldus Fortissimo trainer Paul Bremer.

Hij zag zoals gezegd in de aanvangsfase zijn ploeg de nodige kansen laten liggen. Daar maakte Arjen Wilting (foto) in de tiende minuut een einde aan. Hij draaide een corner rechtstreeks achter doelman Maarten Davidse in het doel. ,,Daarna duurde het nog even voordat Dennis Veer de 2-0 binnenkopte. Wodanseck bleef correct spelen maar kwam op alle fronten te kort.”

Een hard en droog schot betekende de 3-0. De schutter was weer Arjen Wilting. De Fortissimo scoringsdrift was niet meer te stuiten. Anouar Haouat, Dennis Veer (2x) en Dani Tanalepy bepaalden de ruststand op 7-0.

,,In de rust drie nieuwe spelers ingebracht. Deze wedstrijd leende zich ervoor de speeltijd over alle beschikbare spelers te verdelen. Gelukkig konden zij de gretigheid opbrengen de tweede helft door te gaan. Je weet aan het einde van de rit nooit in hoeverre het doelsaldo een bepalende rol gaat spelen”, ging Bremer verder.

In de tweede helft was het weer een partijtje aanvallen en verdedigen. Ook nu kreeg doelman Jasper Wijnhoven, die de geblesseerde Luciano van Ommeren vervangt, slechts eenmaal gelegenheid zich enigszins te onderscheiden. Dat deed de 17-jarige overigens prima.

Het schuttersfestijn werd geopend door Mohammed Hamdani (8-0), waarna achtereenvolgens Dennis Veer 2x, Nanno Wilholt, Anouar Haout, weer Nanno Wilholt en tenslotte Arjen Wilting de eindstand op 14-0 bepaalden.

,,Nog twee wedstrijden tegen CHRC (uit) en Barneveld (thuis). Dan is het winterstop dus aan ons de opdracht deze wedstrijden ongeschonden door te komen”, sluit Bremer af.