SDS’55 laat Wageningen uiteindelijk kansloos achter

26 november 2022 om 18:43 Voetbal

[WEKEROM) SDS ’55 versloeg op eigen veld Wageningen met 6-1. Maar daar zag het in de aanvangsfase niet naar uit.

,,In de aanvangsfase hebben we wat geluk gehad. Een overtreding van doelman Jaco van Veldhuizen werd voor ons door de scheidsrechter op waarde ingeschat. Hij trok geel en laat ik het genuanceerd samenvatten dat we daar niet ongelukkig mee waren”, lachte SDS ’55 trainer Gerwin Dekker. Toch is er ook in het voetbal nog enige gerechtigheid want de vrije trap werd door Wageningen wel benut: 0-1.

,,Dat klopt. Maar SDS ’55 toonde daarna karakter en wist via twee maal Matthijs van de Kamp de ruststand op 2-1 te brengen. Toch een lekker gevoel waarmee je de kleedkamer ingaat.”

In de tweede helft werd Wageningen steeds meer teruggedrukt. Uiteindelijk wisten Gerben van Donselaar (2x), Jelle Ortse en Albert Schregardus de eindstand op 6-1 te brengen.

,,In de tweede helft nog wat spelers gezien de tussenstand veel speelminuten kunnen geven. Er zit voldoende vertrouwen in de ploeg om een goede klassering te behouden op de ranglijst. Op dit moment staan we op een vijfde plaats. Natuurlijk is de blik omhoog gericht. Maar anderzijds moet je met de versterkte P/D regeling dit seizoen ook naar positie 7 (Redichem, red.) kijken. Vanaf die plek kun je volgend seizoen zomaar in de vijfde klasse belanden. Daar is SDS ’55 gewoon te sterk voor. De vier punten voorsprong is belangrijk”, eindigde Dekker tevreden.

Zaterdag gaat SDS ’55 op bezoek bij hekkensluiter Wodanseck in Wolfheze.