FC Jeugd speelde niet slecht maar scoren blijft een probleem.
FC Jeugd speelde niet slecht maar scoren blijft een probleem. Theo Beumer

FC Jeugd dwingt punt af bij titelkandidaat Quick 1888

4 december 2022 om 16:28 Voetbal

EDE FC Jeugd heeft in Nijmegen bij de nummer twee in de derde klasse een prima resultaat geboekt. De 0-0 eindstand zou vooraf zeker als een goed resultaat de boeken zijn ingegaan.

Eip Janssen

,,Deze remise is het ook. Maar ook als ik als niet FC Jeugd trainer terugkijk hadden we zelfs drie punten mogen boeken. Voorin werden de nodige kansen gemist, maar defensief gaven we echt helemaal niets weg”, opende FC Jeugdtrainer Mohammed Fares realistisch.

Hij zag zijn ploeg zoals gezegd de nodige kansen creëren. Maar Elmeris Avdic, Mustafa Tirgil en/of Tolunay Durmus lieten de mooiste kansen liggen. ,,Een op een met de doelman of vrij randstrafschopgebied moet minimaal op het doel zijn. Ik ben ervan overtuigd als een van mijn spitsen de scoringsdrift weer terugvindt FC Jeugd zeker top vijf kan spelen. Gelukkig wordt Ahmet Kiliç met de training fitter wordt. Een speler waar een team echt beter van gaat spelen.” 

In de tweede helft kreeg ook de thuisclub wel wat kleine mogelijkheden. ,,Zij hadden donderdagavond de kans op de periodetitel laten liggen. Daar ging SCE mee aan de haal. Je kon merken dat ze dat dwars zat. Dat FC Jeugd, op dat moment de nummer tien in de competitie zoveel weerstand wist te bieden, wekte wel verbazing”, sluit Fares af.

Zondag besluit FC Jeugd jaargang 2022 met een thuiswedstrijd tegen Jonge Kracht. Een ploeg die op de zesde plaats staat. Buiten het feit dat deze ploeg al 20 maal scoorde, kregen ze er ook 19 tegen. Jonge Kracht hield eenmaal de ‘nul’ waar FC Jeugd dat vandaag ook volbracht.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie