Fotograaf
Fotograaf Gerhard Oostindië

Teams TweeVV winnen thuis in de Van der Knaaphal

27 november 2022 om 13:41 Volleybal

EDE De vrouwen van TweeVV kregen het lastiger dan gedacht tegen Dynamo 4 uit Apeldoorn maar wonnen toch nog met 3-2. De mannen deden het iets beter en wonnen met 3-1 van Gemini uit Elst.

De vrouwen leken op een gemakkelijke overwinning af te stevenen want in de eerste twee sets liep alles heel soepel en was TweeVV duidelijk de sterkere ploeg. Het publiek genoot van onder meer de goed geplaatste aanvallen van Lize Meijer en een sterke opslagserie van Astrid van Eck. Maar in set drie kwam Dynamo steeds beter in de wedstrijd, ze schroefden de servicedruk op en ook hun sterkste aanvaller kwam in vorm. Na zo’n twaalf punten nam de tegenstander de leiding over en gaf die in de derde set niet meer uit handen, ondanks de wissels die trainer/coach Joke Kamps inzette.

STERKE OPSLAG Mede dankzij een opslagserie, nu van Lize Meijer, werd het in de vierde set een gelijkopgaande strijd. Het lukte steeds beter de sterke aanval van de tegenstander op buiten goed af te blokken. Toch kwam hun sterkste aanvaller bij de laatste punten wél door met onhoudbare smashes en was die set met 24-26 voor Dynamo.
De beslissende vijfde set was een prooi voor TweeVV. Een sterke opslag van de Edesen voorkwam dat niet alle set-ups van de tegenstander bij hun buitenaanvaller aankwamen. Dat maakte het verschil.

MANNEN Vooraf wisten de mannen dat ze vol gas moesten starten tegen Gemini uit Elst omdat deze ploeg een sterk seizoen draait en in de top drie staat. En dus startte TweeVV meteen fel aan het net en dat betaalde zich uit in een gelijkopgaande strijd. Maar op een sterke serveserie van de tegenstander had TweeVV geen antwoord waardoor de eerste set verloren ging. Maar daarna waren de mannen op dreef en trok TweeVV de drie volgende sets naar zich toe met hard werken, rust in de spelverdeling en felheid aan het net. Alleen in de vierde was er nog enige weerstand van Gemini tot 20-20 maar aan het eind was bij hen de pap op.
Speler/coach Geert Meijer: “Vorige week hebben we een lijn omhoog ingezet. Deze week hebben we deze lijn doorgezet en lieten we zien dat we van iedereen kunnen winnen. Als er zoiets als totaal-volleybal bestaat dan kwam dit heel dichtbij!”

PROGRAMMA Zaterdag 3 december is er weer een thuisdag in de Van der Knaaphal. De vrouwen spelen om 15.15 uur tegen Salvora uit Raalte, de huidige nummer één. De mannen ontvangen om 17.30 uur Pegasus 2 uit Nijmegen. Daarvooruit hebben de mannen donderdag 28 november nog een bekerwedstrijd tegen Aastad in Almelo.