Johan van Kouterik nieuwe directeur Permar

21 september 2011 om 00:00 Voorpagina

Vanmorgen is het personeel van het werkvoorzieningschap op de hoogte gesteld van de benoeming van de in Achterberg wonende Van Kouterik. De Edese wethouder Roel Kremers functioneert voorlopig als voorzitter van Permar.

EDE - Johan van Kouterik is benoemd tot interim directeur van Permar.

door Jan de Boer

Tijdens een besloten vergadering is dinsdag aan de aanwezige leden van de gemeenteraden van Barneveld, Ede, Renkum, Scherpenzeel en Wageningen, die deel uitmaken van het regionale sociale werkvoorzieningschap Permar, ook de benoeming van de 60-jarige Johan van Kouterik verteld. De Achterberger heeft een ruime ervaring als manager en bestuurder. Hij was directielid bij Watts Industries Europe, een bedrijf op het gebied van watertechnologie, voordat hij actief werd als interim-manager.

Van Kouterik is in zijn woonplaats actief als voorzitter van voetbalvereniging VVA’71, als ook van de ‘Achterbergse Dagen’. Als bestuurder is hij verder betrokken bij de KNVB, NOC*NSF, een stichting die stadion De Wageningse Berg wil behouden en de stichting Eredivisie Vrouwen.

Het bestuur van Permar is bij het aantrekken van de interim-directeur niet over één nacht ijs gegaan. Het bestuur is op zoek gegaan naar iemand met een commerciële achtergrond en ervaring. Maar ook naar een persoon die rust in het bedrijf brengt, partijen kan binden en weet heeft van de ontwikkelingen rondom de sociale werkvoorziening en re-integratie. ,,Met het aanstellen van Johan van Kouterik is deze zoektocht uitstekend geslaagd”, meent Roel Kremers.

De Edese wethouder, die in de vorige raadsperiode ook voorzitter was bij Permar, neemt voorlopig de honneurs waar als preses

Ook nadat de lege plek in het college door het vertrek van Hélène Hullegie door GemeenteBelangen is opgevuld, verwacht Kremers nog enkele maanden als voorzitter van Permar te zullen functioneren.

Johan van Kouterik wacht een flinke klus, ook omdat recent duidelijk werd dat Permar in zwaar weer is beland. Bovendien speelt de nieuwe wet werken naar vermogen een grote rol, aldus Roel Kremers.

Deze wet, die vanaf 2013 in werking treedt, moet er voor zorgen dat meer mensen met een beperking regulier werk krijgen.

Ook mensen die nu nog een beroep doen op de Wet Arbeidsongeschikten jonggehandicapten (Wajong), de Wet investeren in jongeren (Wij) en de Wet sociale werkvoorziening (Wsw) vallen straks onder deze nieuwe wet.

Deze wetswijziging zal niet alleen grote invloed hebben op de gemeenten en werkgevers, maar ook zijn weerslag hebben op Permar.

,,De organisatie zal daarom een nieuwe koers moeten varen’’, aldus Kremers. ,,Johan van Kouterik is voor vier tot zes maanden benoemd. Als bestuur van Permar gaan we nu op zoek naar een definitieve directeur, waarbij een zorgvuldige en weloverwogen procedure zal worden gevolgd.’’

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie