Run for Kika 95 Ede

28 december 2011 om 00:00 Voorpagina

ja 13%

nee 87%

In totaal werd 179 keer gestemd

Nieuwe stelling

‘Run for Kika Ede’ kun je beter buiten de Heideweek plannen

Mee eens of oneens?

Stem mee op: www.edestad.nl

EDE - De allereerste Run for KiKa Ede wordt in 2012 gehouden op vrijdag 24 en zaterdag 25 augustus gehouden. De gemeente Ede wil dat het een laagdrempelig, gezellig en sportief sponsorevenement wordt dat duizenden deelnemers en bezoekers moet trekken. Het evenement bestaat uit twee onderdelen: Run for Kika Ede en Run for Kika 95.

Run for KiKa is volgens de gemeente een ,,hartverwarmend’’ sponsorevent dat al enkele jaren met veel succes wordt gehouden in Groningen, Spaarnwoude en Rotterdam. In 2012 komen daar Ede en Eindhoven bij. Run for KiKa bestaat uit een hardloopwedstrijd van 5 of 10 km, een KidsRun van 1km en een wandeltocht van 10 km. Deelnemers brengen zoveel mogelijk sponsorgeld bij elkaar om KiKa (Stichting Kinderen Kankervrij) te ondersteunen. KiKa investeert in zeer kostbaar wetenschappelijk onderzoek naar genezing en behandeling van kinderkanker.

Run for KiKa Ede wordt het meest bijzondere event in deze reeks en is een degelijke vervanger van de Trailwalker, de jaarlijkse wandeltocht die ter ziele ging. Alleen in Ede zal, tegelijk met de reguliere hardloop- en wandeltochten, de Run for KiKa 95 worden gehouden: een zeer uitdagende wandeltocht van 95 km dwars door de Veluwe en het buitengebied van Ede. Elk team - van minimaal twee personen - moet 95 km afleggen, maar dat mag ook in estafette: twee keer 47,5 km.

u vervolg op pagina 3

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie