Voortbestaan Bosbad op de tocht

17 oktober 2012 om 00:00 Voorpagina

Het gemeentebestuur speelt in haar ombuigingsvoorstellen voor de komende jaren met die gedachte. Want dit zou elk jaar 110.000 euro aan subsidie schelen en vanaf 2019 nog eens 86.000 euro.

LUNTEREN - Het is onzeker of het Bosbad in Lunteren na 2017 nog open zal zijn voor zwemlustigen.

door Freek Wolff

Kijkend naar de zwembaden in de gemeente Ede, kwam daar reeds een bezuiniging uit van 25.000 euro. ,,Hier kunnen we de subsidie van jaar tot jaar bekijken’’, licht woordvoerder Hans Vulto toe. Voor Lunteren kon geen ombuiging worden ingevuld, omdat er een privaatrechtelijke overeenkomst is tot 2017. Hierdoor is de komende jaren nog geen ruimte om de subsidie aan te passen.

Daarna kan dat wel. ,,Dan is het een beleidsmatige keuze, ga je met het Bosbad door of niet. Het is een mogelijkheid, maar er is nog niets definitief beslist. Jarenlang is dat niet aan de orde geweest, maar nu is het nadrukkelijk als optie genoemd’’, aldus Vulto.

‘De exploitant zal dan vermoedelijk de exploitatie van het zwembad stopzetten’, is de gemeente zich bewust. De gemeente is eigenaar van het bad aan de Boslaan en krijgt het daarom terug. Openlijk schrijft de gemeente over de optie van sluiting van het Bosbad en dat dit ‘een beperking op het zwemwater in Ede’ zal betekenen. Meteen volgt wel de verwijzing naar andere baden in de regio die blijven bestaan: de Peppel, de Vrije Slag (Bennekom), de Zanding (Otterlo), in Barneveld, het Zeumerse Gat (bij Voorthuizen) en in Veenendaal.

Exploitant is Stichting Bosbad Lunteren. ,,Op korte termijn is er niks aan de hand’’, reageert bestuursvoorzitter Jan Telgen. ,,We hebben een contract met de gemeente en die koopt voor een vast bedrag onze dienst in: levering van zwemgelegenheid. Als de gemeente zou besluiten om het Bosbad na 2017 te sluiten gooien ze heel veel geld weg.’’

u vervolg op pagina 3

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie