‘Markt wijkt niet voor kermis’

24 oktober 2012 om 00:00 Voorpagina

Volgens burgemeester Cees van der Knaap heeft de gemeente de kermisexploitant, firma Sterrenberg uit Uden, een ‘gele kaart’ gegeven. Hij reageerde maandagavond op kritiek uit de commissie Algemene Zaken en Middelen (AZM) tijdens de evaluatie van de kermis.

EDE - De kermis die eind juli op het Kuiperplein in Ede stond was een ,,armzalige vertoning die Ede onwaardig was”. De alternatieve kermisplek voor volgend jaar - het marktplein - stuit op fel verzet van de marktvereniging.

door Boy Imminck

De exploitant vroeg op 9 juli de vergunning voor de kermis op het Kuiperplein aan en ontving deze op 16 juli. ,,Knap dat het zo snel ging”, merkt Jos van Heuveln (ChristenUnie) op.

Van der Knaap gaf toe getwijfeld te hebben over het verstrekken van de vergunning. ,,Toch heb ik het gedaan, want als er geen kermis was gekomen had ik veel mensen teleur moeten stellen.”

Volgend jaar wil het college het marktplein als kermislocatie gebruiken. Wim Boon, voorzitter van de marktvereniging in Ede verzette zich als inspreker fel.

,,Enkele jaren geleden hebben we met de gemeente afgesproken dat wij niet wijken voor evenementen op de Markt. Voor het KiKa-evenement wilden we dit jaar wel eenmalig wijken. Maar dat doen we volgend jaar niet voor een kermis. We beginnen er niet aan”, aldus Boon. Hij maakte zich vooral boos over het grote podium van muziekevenement EdeLive. ,,Het podium was een aanfluiting”, zei Boon.

,,Er was afgesproken dat het podium één meter het marktterrein op zou komen. Dat werd op het laatste moment gewijzigd in vijftien meter. U wilt niet weten wat wij die ochtend van de marktkooplieden over ons heen hebben gekregen.”

u Lees verder op pagina 7

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie